Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Ενημέρωση από το Δήμο Περιστερίου προς τους πολίτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Δυνατότητα ρύθμισης

ληξιπρόθεσμων οφειλών 

Ο Δήμος Περιστερίου γνωστοποιεί ότι στο ΦΕΚ 1828 του τεύχους Β (8-6-2012) δημοσιεύτηκε με αριθμό 20124/8-6-2012, η κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, σχετικά με τη Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΟΤΑ α΄ βαθμού.

Όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλέξης Σταυρούλιας μ’ αυτήν την απόφαση, δύνανται να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται κατόπιν αιτήσεως υπαγωγής του υπόχρεου στο Τμήμα Ταμείου του Δήμου μας ληξιπρόθεσμες οφειλές ή δόσεις οφειλών, το αργότερο εντός τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση της σχετικής Κ.Υ.Α. (μέχρι 7-10-2012), εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τις εβδομήντα πέντε χιλιάδες (75.000) ευρώ, όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.
Ο αριθμός των δόσεων ορίζεται σε μέχρι είκοσι τέσσερις (24) με απαλλαγή κατά ποσοστό, κλιμακούμενο του αριθμού των δόσεων, των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. Το αίτημα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε αριθμό δόσεων άνω των είκοσι τεσσάρων (24), εξετάζεται σε ειδικότερες περιπτώσεις.
Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των εκατό (100) ευρώ. Η καθυστέρηση πληρωμής μιας δόσης επιβαρύνεται κάθε μήνα με 1% προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ρύθμισης και εφόσον τηρούνται με συνέπεια οι όροι αυτής, τότε υπό όρους χορηγείται στους υπόχρεους αποδεικτικό ενημερότητας μηνιαίας διάρκειας, αναστέλλεται η ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων ή αναστέλλεται η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων, υπό προϋποθέσεις.
Η μη καταβολή τριών (3) συνεχών μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης, καθώς και η μη καταβολή της προτελευταίας ή της τελευταίας δόσης της ρύθμισης, εφόσον παρέλθει αντίστοιχο χρονικό διάστημα, έχει ως συνέπεια για το υπόλοιπο της οφειλής: α) την απώλεια των ευεργετημάτων της ρύθμισης, β) την καταβολή του υπολοίπου της οφειλής, σύμφωνα με τα στοιχεία της βεβαίωσης και γ) την επιδίωξη της είσπραξής του με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα.
Για την υποβολή των αιτήσεων για υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να απευθύνεστε στο αρμόδιο Τμήμα Ταμείου του Δήμου Περιστερίου (Πλατεία Δημοκρατίας 1, 1ος όροφος, γραφείο Α11, τηλ. 210-5701132 – 134, fax 210-5701136, e-mail: [email protected]).
   

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ