Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις κορυφαίες αγορές της Ευρώπης το 2019 η Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Άλμα 43% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2019. Κέρδη 29% για το ρωσικό χρηματιστήριο και 28% για το ιταλικό χρηματιστήριο.

Ελλάδα, Ρωσία και Ιταλία αναδείχθηκαν ως οι κορυφαίες αγορές της Ευρώπης για το 2019, ένα έτος που στιγματίστηκε από αυξημένη πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα διεθνώς.

«Αρκετοί επενδυτές έσπευσαν να προειδοποιήσουν πως οι συγκεκριμένες αγορές είναι υπερβολικά επικίνδυνες, πολιτικά ασταθείς, υπερβολικά εξαρτημένες από τα εμπορεύματα, οικονομικά αδύναμες… ή όλα τα ανωτέρω μαζί», σχολιάζει ο Russ Mould, επενδυτικός διευθυντής της AJ Bell. «Αυτό όμως που μας διδάσκει το 2019, είναι πως αυτός είναι ο δρόμος για τα… μεγάλα κέρδη», προσθέτει.

Όπως περιγράφει το CNBC, ο πάλαι ποτέ «ασθενής» της Ευρώπης δείχνει πως πλέον έχει γυρίσει σελίδα. Το Χρηματιστήριο Αθηνών μετρά κέρδη 43% για το 2019, καταγράφοντας τις καλύτερες επιδόσεις, όχι μόνο πανευρωπαϊκά, αλλά και διεθνώς.

Το 2019 αποδείχθηκε εξαιρετικά κερδοφόρο και για τις τραπεζικές μετοχές, με την Τράπεζα Πειραιώς να καταγράφει άλμα πάνω από 250%, την Εθνική να ενισχύεται 171%, την Alpha Bank να μετρά κέρδη 71% και τη Eurobank 67%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ