Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Πως να προστατεύσετε το έτερον ήμισυ απο την εφορία

Δημοσιεύθηκε

στις

Όταν ο ένας από τους δυο συζύγους οφείλει στην εφορία και ειδικά όταν υπάρχουν μεγάλα ποσά τότε έχει πρόβλημα και ο έτερος στο ζευγάρι.

Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα του διαχωρισμού χρεών έτσι ώστε να ελευθερωθεί ο ένας από τους δύο και ο φοροτεχνικός Γιώργος Βλάχος μας δίνει τρια χαρακτηριστικά  παραδείγματα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1:
Το ζεύγος Α υπέβαλλε την φορολογική του δήλωση τον Μάιο του 2013.
Από την εκκαθάριση προκύπτει οφειλή 650 ευρώ
Εάν δεν έχει πληρωθεί κανείς από τους 2 συζύγους δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα και κινδυνεύουν εξίσου με λήψη μέτρων εναντίον τους.
Στο εκκαθαριστικό όμως διαβάζοντας στον πίνακα Γ1 και Γ του εκκαθαριστικού διαπιστώνουμε ότι ο φόρος προκύπτει μόνο από τον άντρα 760 ευρώ και από την γυναίκα έχει επιστροφή ποσού 110 ευρώ. Με την εσωτερική αφαίρεση μεταξύ των συζύγων προκύπτει υπόλοιπο οφειλής 650,00 ευρώ
Αυτό όμως είναι χρέος μόνο του άντρα. Άρα ο ένας από τους 2 πηγαίνει στην Δ.Ο.Υ., και υποβάλλει αίτηση διαχωρισμού χρεών.
Η εφορία δεν το αρνείται είναι δικαίωμά σας. Οπότε η σύζυγος μπορεί να λαμβάνει φορολογική ενημερότητα και δεν έχει κανέναν κίνδυνο λήψης μέτρων εναντίον της

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2:
Το ζεύγος Β έχει οφειλή από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης από το 2009.
Ισχύουν τα ίδια. Ελέγχουμε τον πίνακα Γ. Εκκαθάριση και διαχωρίζουμε τα χρέη

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3
Ο  “Α” παντρεύτηκε την  “Γ” το 2010. Ο “Α” έχει από παλιότερα έτη οφειλές.
Οφειλές προ γάμου,  κάνουμε διαχωρισμό αν έχουν εμφανιστεί (που τώρα έτσι έχει κάνει το υπουργείο για να ασκήσει πίεση) και στους δύο συζύγους.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ