Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με πέρυσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε τιμή χαμηλότερη, από 20% έως και 23%, συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2019, αναμένεται να ξεκινήσει την προσεχή Πέμπτη η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Αν, μάλιστα, επαληθευτούν οι εκτιμήσεις που διατυπώνονται από τους εμπόρους, η τιμή «αφετηρίας» θα διαμορφωθεί στα 0,80 ευρώ/λίτρο έναντι 1,037 ευρώ/λίτρο στις 15/10, πέρυσι, και 0,76 ευρώ/λίτρο στις 31/5, φέτος.

Oι παραπάνω τιμές βασίζονται σε στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων και αφορούν τον πανελλήνιο σταθμισμένο μέσο όρο τιμής του πετρελαίου, ενώ η μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης οφείλεται στην μεγάλη πτώση που σημείωσε η τιμή του μπρεντ διεθνώς.

Υπενθυμίζεται ότι το φαινόμενο μείωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε από την περασμένη άνοιξη και εντάθηκε λόγω και κάποιων προσφορών με εκπτώσεις έως και 5%, που οδήγησαν σε τιμές που είχαν να εμφανιστούν από τον Απρίλιο του 2016 ή και προ μνημονίων.

Ισχνή κίνηση στην αγορά αναμένουν οι πρατηριούχοι μέχρι τα Χριστούγεννα

Πάντως, παρά την αναμενόμενη χαμηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τουλάχιστον στην έναρξη της περιόδου διάθεσής του, οι πρατηριούχοι νομού Θεσσαλονίκης εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα είναι ιδιαίτερα ισχνές στο τρέχον δίμηνο, μέχρι και τον Νοέμβριο, και η αγορά «θα πάρει τα πάνω της εφόσον πέσουν και οι θερμοκρασίες, την περίοδο κοντά στα Χριστούγεννα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ