Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση των οφειλών προς τους ΟΤΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ικανοποίησή του για την άμεση θετική ανταπόκριση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, στο αίτημα να παραταθεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων πολιτών προς τους Δήμους και τα Νομικά  τους Πρόσωπα, για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους προς τους ΟΤΑ έως το τέλος του χρόνου, εκφράζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Επισημαίνεται ότι  ο κ. Πατούλης στην επιστολή που απέστειλε προς τον υπ. Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο, με δεδομένο ότι η προθεσμία ισχύος της προηγούμενης ρύθμισης λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου,  υπέβαλλε το αίτημα της παράτασης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Όπως  υπογραμμίζει  στην επιστολή, θα δοθεί η ευκαιρία «στους συμπολίτες μας και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανταποκριθούν σε χρονίζουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις και  στους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα να αυξήσουν σημαντικά τη ροή εσόδων προς τα ταμεία τους και να εισπράξουν απαιτήσεις που δεν εξυπηρετούνταν».

Επισημαίνεται πως ο κ. Θεοδωρικάκος κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο  ανακοίνωσε ότι θα  κατατεθεί τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης εκ μέρους των πολιτών, έως και την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τονίζει: « Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ  θερμά την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για το γεγονός ότι επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της ΚΕΔΕ. Η επικείμενη ρύθμιση θα δώσει σημαντική ανάσα σε χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα τους δώσει την ευκαιρία να τακτοποιήσουν οικονομικές τους υποχρεώσεις που χρονίζουν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των πολιτών, με πράξεις κι όχι με λόγια. Με παρεμβάσεις που προτεραιότητα θα δίνουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ