Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Νέα Ιωνία: Ο Α. Χατζησαββίδης “ξεκαθαρίζει το τοπίο” για τα οικονομικά του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια ακόμη ενημέρωση σε σχέση με οικονομικά ζητήματα του Δήμου προχωρά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άρης Χατζησαββίδης.

Όπως αναφέρει αναλυτικά:

“Αγαπητοί συμπολίτες ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Νέας Ιωνίας, οφείλω να διαχειρίζομαι με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ το δημόσιο χρήμα και αξίζετε να έχετε υπεύθυνη και τεκμηριωμένη ενημέρωση.

Αφορμή για τούτη την 4η ενημέρωση έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 13/7/2020 που το χαρακτήρισαν αρνητικά δύο θέματα.

  1. Το ψήφισμα για την Αγιά Σοφιά και
  2. Τους απολογισμούς πεπραγμένων των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας που αφορούσαν τα έτη 2011 έως 2018.

Στο πρώτο θέμα έχει αξία να επισημάνουμε το γεγονός που δυστυχώς, δεν μπόρεσε το Δημοτικό Συμβούλιο της προσφυγικής πόλης μας, να παράγει ένα ομόφωνο ψήφισμα για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από Μουσείο σε Τζαμί.

Ένα θέμα παγκόσμιας κληρονομιάς και ενδιαφέροντος που συνδέεται άμεσα με την πολιτική του Ερτογάν ο οποίος περιφρονεί, αμφισβητεί και προκαλεί στο Αιγαίο τα νησιά μας, στη Θράκη και αλλού τα κυριαρχικά εθνικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Ψήφισαν μόνο 11 δημοτικοί σύμβουλοι το κοινό ψήφισμα των δύο παρατάξεων Μανούρη και Γκότση-Κατημερτή σε σύνολο 23 δημοτικών συμβούλων που έχουν μόνο και μόνο για να πούνε ότι πέρασε το δικό τους και έτσι το προβάλλανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναφέρομαι πολιτικά στα συγκεκριμένα  πρόσωπα των επικεφαλής που έπαιξαν και παίζουν ρόλο στη δημόσια διαχείριση  των θεμάτων, για να αξιολογήσετε και εσείς τις πολιτικές τους, που αφορούν την πατρίδα μας και την πόλη μας!!!!!!!!!!

Στο δεύτερο θέμα αξίζει να σας ενημερώσουμε για τους ετήσιους απολογισμούς των Σχολικών Επιτρόπων, που δεν πραγματοποιήθηκαν από τις Σχ.Επ. παράνομα οκτώ ολόκληρα χρόνια και ασφαλώς δεν ήρθαν για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο με ευθύνη των κ.κ. Γκότση – Κατημερτζή.

Ούτε μετά την έκθεση των Ελεγκτών που επιδόθηκε αρχές Φεβρουαρίου, δεν ανταποκρίθηκαν στις εντολές που στη πρώτη σελίδα της, με σαφήνεια διατυπώνει: «Σας διαβιβάζουμε, συνημμένα, την εγκριθείσα από την επιτροπή του άρθρου 4 παρ. 4 του ν. 3613/07 με αριθμό 1/Α/2019 έκθεση ελέγχου του Επιθεωρητή- Ελεγκτή Δ.Δ. Σουλιώτη Κων/νου ο οποίος διενήργησε έλεγχο στη «Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης» του Δήμου Ν. Ιωνίας Αττικής με αντικείμενο ελέγχου τη νομιμότητα διαχείρισης κατά τα έτη 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, και 2016. Σύμφωνα  με την παρ. 6 του άρθρου 5 του ν. 3074/2002 σε συνδυασμό με τα άρθρα 6 και 8 του ν. 4320/2015 οι υπηρεσίες υποχρεούνται, το βραδύτερο εντός διμήνου από τη λήψη της έκθεσης, να αναφέρουν στον αρμόδιο Υπουργό (διά του Γενικού Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς), στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν προς συμμόρφωση με την έκθεση.

Για το σκοπό αυτό, παρακαλούμε να ορίσετε έμπειρο στέλεχος της υπηρεσίας σας, ως υπεύθυνο για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των προτάσεων της έκθεσης και την ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, του Γ.Ε.Δ.Δ. και του Ειδικού Γραμματέα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.»

Οι υπογραμμίσεις δικές μου. Φυσικά οι υπόλογοι κ. Γκότσης και κ. Κατημερτή όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τίποτε μέσα στο δίμηνο απεναντίας με απύθμενο θράσος μας εγκαλούν γιατί ενώ φέραμε τα θέματα δεν τα υπερψηφίζουμε.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή μεταφέραμε τους απολογισμούς που έγιναν από εξωτερικό συνεργάτη λογιστή, στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση, όπου η έκθεση των Ελεγκτών, αναφέρεται αναλυτικά και αμφισβητεί στην επί πολλά χρόνια παράνομη καθυστέρηση της αδιαφανούς λειτουργίας των Σχ.Επ, καταλογίζει στην  προηγούμενη δημοτική αρχή ένα σωρό παρατυπίες, παρανομίες, αδιαφανείς διαδικασίες, καταθέσεις σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου αντί προμηθευτών, αποδίδει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα για παράνομες πράξεις, αναφέρει ότι δεν αποδόθηκαν, παρότι παρακρατήθηκαν συνολικά Φόροι ύψους 12.575,34.€ και κρατήσεις υπέρ Μ.Τ.Π.Υ ύψους 20.834,7€, κατά παράβαση του νόμου, διενεργούντο κατάτμησεις μέρους των προμηθειών με απευθείας ανάθεση και πολλά ακόμη, που συνημμένα αναφέρονται.

Επειδή η όλη διαδικασία πήγε με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  στον εισαγγελέα και τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης το 2016, δεν γνωρίζουμε ακόμη τις διαστάσεις που πήρε, από την έρευνα του ανακριτή επί της ποινικής δικαιοσύνης, δεν δώσαμε ούτε θετική ούτε αρνητική ψήφο. Απείχαμε από την ψηφοφορία.

Θα ήταν μεγάλη παράληψη και μεροληπτική η ενημέρωση που σας κάνω, αν δεν ανέφερα την πολιτική συμπεριφορά του κ. Μανούρη επικεφαλής της Παράταξης του, “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ” που δήλωσε ως παράταξη, να υπερψηφιστούν αυτοί οι απολογισμοί από το 2011 – 2018 παρά το γεγονός, που γνώριζε ο ίδιος αλλά και οι παλαιοί Δημοτικοί Σύμβουλοι όλα τα παραπάνω από την έκθεση του Ελεγκτή, και τον υπερψηφίσανε όσοι συμμετείχαν στο Δ.Σ. από την Παράταξή του.

Αντιθέτως τον αναλυτικό απολογισμό που έγκαιρα φέραμε εμείς για τη χρήση 2019, σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφισε ο κ. Μανούρης και η Παράταξή του λευκό.

Οφείλει να εξηγήσει στους πολλούς ψηφοφόρους του, ο κ. Μανούρης αν πραγματικά τους σέβεται, για να τον ξαναψηφίσουν, αυτή την αντιφατική του συμπεριφορά. Πρόκειται για αλληλεγγύη; για συμπαράσταση; για συγκάλυψη; για επίκληση στα ποινικά και αστικά δικαστήρια που θα γίνουν; Τι ακριβώς θέλει να σηματοδοτήσει; Με πολύ ενδιαφέρον θα  περιμένω τις εξηγήσεις του όπως και πολλοί ΠΟΛΙΤΕΣ μας.

Πολλά από αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν στην ποινική και αστική διαδικασία που θα ακολουθήσει και θα βιώσουμε στο μέλλον.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ