Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Θετικά αποτιμούν οι φορείς της αγοράς τα νέα μέτρα της κυβέρνησης λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύθηκε

στις

Θετικά και προς τη σωστή κατεύθυνση θεωρούν οι φορείς της αγοράςπως είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, «προς τη σωστή κατεύθυνση» χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Σταύρος Καφούνης μιλώντας στο insider.gr.

Τονίζει ωστόσο ότι πρέπει να διευκρινιστεί τι θα γίνει σχετικά με τη μισθοδοσία των επιχειρήσεων που υπολειτουργούν και δεν έχουν κλείσει αυτή την περίοδο. Όπως σημειώνει ο κ. Καφούνης, ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε ένα «παραθυράκι» σχετικά με αυτό, ωστόσο μένει να διευκρινιστεί. Επισημαίνει παράλληλα πως είναι αναγκαία τα μέτρα σχετικά με τη ρευστότητα των επιχειρήσεων μετά το τέλος της κρίσης.  Είναι σε σωστή κατεύθυνση όσα είπε, αλλά είναι σημαντικό να αποτυπωθούν,όπως λέει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης τονίζει: «Οι δυναμικές και γενναίες οικονομικές ενισχύσεις και ανάσες που ανακοινώθηκαν, εκτός από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με διοικητικές αποφάσεις, συμπεριλαμβάνουν και αυτές που συνεχίζουν να λειτουργούν με ζημία, καθώς και το προσωπικό τους, που συνεχίζει να εργάζεται με κίνδυνο της υγείας του».

«Ζούμε εκ του σύνεγγυς τις πρωτόγνωρες εξελίξεις μιας δραματικής πανδημίας, αλλά τουλάχιστον υποστηρικτικά δεν νοιώθουμε πως είμαστε μόνοι μας. Δηλώνουμε μάχιμοι, ώστε όπου χρειαστεί να ενισχύσουμε την πρώτη γραμμή, τόσο στη δίκαια εφαρμογή των μέτρων, όσο και για τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν μαζί με τους εργαζόμενους αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να διδαχθούμε από το πρόσφατο παρελθόν, ότι στη κρίση η λύση δεν είναι η απόλυση, ούτε το λουκέτο» προσθέτει.

«Να υπάρξει μέριμνα και για τις εποχιακές επιχειρήσεις»

Τα μέτρα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, σημειώνει στο insider.gr ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς συμπληρώνει ωστόσο ότι θα έπρεπε να υπάρχει και πρόβλεψη για τις εποχιακές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές που αναμένεται να πληγούν σημαντικά το επόμενο διάστημα. Συμπληρώνει παράλληλα πως θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για τις επιχειρήσεις που υπολειτουργούν όλο αυτό το διάστημα.

«Το ελληνικό εμπόριο αξιολογεί θετικά τα έκτακτα μέτρα που απαιτούν εξειδίκευση, συστράτευση και ευελιξία» τονίζει τέλος ,σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ, σχετικά με όσα ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση.

Η ΕΣΕΕ σημειώνει μεταξύ άλλων πως «με ικανοποίηση ακούσαμε τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη μείωση των επιπτώσεων της πανδημίας, οι οποίες κινούνται σε τρεις βασικούς άξονες: Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και προστασία των εργαζομένων».Πηγή:insider.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ