Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Επίσημο: Η Ryanair αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων και μειώνει τα δρομολόγια το καλοκαίρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ryanair αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων και μειώνει τα δρομολόγια το καλοκαίρι.

Η Ryanair επιβεβαίωσε ότι θα παραλάβει από την Boeing λιγότερα νέα αεροσκάφη από αυτά που προέβλεπε και προανήγγειλε αυξήσεις τις τιμές των εισιτηρίων και μείωση δρομολογίων το καλοκαίρι.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία θα παραλάβει πριν από τον Ιούνιο μόλις 40 από τα 57 αεροσκάφη που έχει παραγγείλει, κάτι που την αναγκάζει να μειώσει τις πτήσεις της τη θερινή σεζόν.

Συγκεκριμένα, η Ryanair θα μεταφέρει 198 έως 200 εκατομμύρια επιβάτες έναντι 205 εκατομμυρίων που προέβλεπε, αφού ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή περικοπές στο θερινό της πρόγραμμα, λόγω καθυστερήσεων στις παράδοση των Boeing.

Όπως δήλωσε η εταιρεία, επρόκειτο να παραλάβει 57 αεροσκάφη Boeing MAX 8200 μέχρι το τέλος Απριλίου, αλλά τελικά θα έχει στη διάθεσή της μόλις 40 από αυτά πριν από το τέλος Ιουνίου.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη δήλωσε ότι θα πρέπει να μειώσει περίπου 10 γραμμές πτήσεων από τον στόλο των 600 αεροσκαφών της για τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Περιορισμένη χωρητικότητα – Ελαφρώς υψηλότεροι ναύλοι

«Αναμένουμε ότι αυτές οι καθυστερήσεις θα οδηγήσουν σε περιορισμένη χωρητικότητα και ελαφρώς υψηλότερους αεροπορικούς ναύλους για τους καταναλωτές στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary.

«Η Boeing συνεχίζει να έχει την ολόθερμη υποστήριξη της Ryanair καθώς επεξεργάζεται αυτές τις προσωρινές προκλήσεις και είμαστε βέβαιοι ότι η ομάδα ανώτερων στελεχών της, με επικεφαλής τον Dave Calhoun (Διευθύνων Σύμβουλος) και τον Brian West (Οικονομικός Διευθυντής), θα επιλύσει το πρόβλημα των καθυστερήσεων στην παραγωγή».

Οι περικοπές των δρομολογίων έχουν ήδη ξεκινήσει από τα αεροδρόμια υψηλότερου κόστους, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε Πορτογαλία, Δουβλίνο, Μιλάνο και Βαρσοβίας. Στους επηρεαζόμενους επιβάτες προτάθηκαν εναλλακτικές ώρες πτήσεων ή πλήρης επιστροφή χρημάτων.

Οι μετοχές της Ryanair σημείωναν πτώση 1% στις πρώτες συναλλαγές.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ