Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ

Δημοσιεύθηκε

στις


Σχέδιο για διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ που έχουν φτάσει το 1,9 δις ευρώ ανακοίνωσε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη και τον Γενικό Δ/ντη Εμπορίας της Επιχείρησης, Λάζαρο Καραλάζο. Ειδικότερα:
– για τους οικιακούς καταναλωτές και όλους τους βιομηχανικούς και επαγγελματικούς καταναλωτές, για την εξόφληση των οφειλών καθιερώνονται μέχρι 36 δόσεις, σε συνάρτηση την οικονομική τους κατάσταση και με το ύψος της οφειλής. Μέχρις σήμερα, μεσοσταθμικά οι δόσεις που υπήρχαν ήταν 8, άρα σχεδόν πενταπλασιάζονται οι δόσεις και πάμε στα 3 χρόνια για την εξόφληση των προηγούμενων οφειλών.  Η προκαταβολή που καθιερώνεται είναι το 10% της οφειλής, που είναι ακριβώς το μισό απ’ ότι ίσχυε μέχρι σήμερα και λιγότερο για τους πελάτες οι οποίοι είχαν μικρότερο βαθμό ασυνέπειας.
– Για τις εποχιακές (τουριστικές) επιχειρήσεις προβλέπεται προκαταβολή 20% και 8 μέχρι 18 δόσεις, με προκαταβολή επίσης 10%.
– Σχετικά με τους ευάλωτους καταναλωτές και γι αυτούς που ανήκουν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ή τα άτομα με μηχανική υποστήριξη, οι δόσεις είναι περισσότερες, 40 έως 60 ανάλογα και με την οικονομική κατάσταση του καθενός.
– Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα ένταξης στις νέες ρυθμίσεις και σε όσους πελάτες της ΔΕΗ έχουν ήδη προχωρήσει σε ρυθμίσεις με λιγότερο ευνοϊκούς όρους. Και τέλος, δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία και στους κακοπληρωτές στους οποίους μειώνεται σημαντικά την προκαταβολή και  αυξάνονται οι δόσεις.

Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν να ζητούν από σήμερα διακανονισμό της οφειλής τους σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της ΔΕΗ, ή στο τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών 11770, αναφέροντας το ΑΦΜ τους και τον αριθμό της παροχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ