Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Επιστροφές φόρων μέσω… ESM

Δημοσιεύθηκε

στις

Ας είναι καλά ο ESM και οι δόσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, γιατί αλλιώς οι φορολογούμενοι θα έβλεπαν τις επιστροφές φόρων με το… κυάλι.
Ένα 24ωρο μετά από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ΓΛΚ για τον Προϋπολογισμό, που έδειξαν υστέρηση 507 εκατ. ευρώ, ήρθαν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για να μπερδέψουν λίγο τα πράγματα, καθώς δείχνουν ότι υπάρχει… υπέρβαση κατά 296 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο επιστράφηκαν στους φορολογούμενους περίπου 382 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το stock των εκκρεμών επιστροφών να πέφτει στα 1,083 δις ευρώ. Από αυτά, τα 464,8 εκατ. ευρώ εκκρεμούν για πάνω από τρείς μήνες, ενώ για τα μισά από αυτά (261,5 εκατ. ευρώ) έχουν ενημερωθεί οι πολίτες για ενέργειες, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επιστροφές. Έτσι, στο 9μηνο είχαν επιστραφεί συνολικά 3,944 δις ευρώ έναντι στόχου 3,648 δις ευρώ.
Ποιο είναι το μυστικό; Από το σύνολο αυτών των επιστροφών, τα 2,952 δις ευρώ έγιναν από τις ειδικές δόσεις που εκταμίευσε ο ESM για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και μόλις 992 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ