Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Διπλασιασμός ποσού για τον Δεκέμβριο – Πότε θα πιστωθεί στους δικαιούχους

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη διπλή καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στους δικαιούχους για το μήνα Δεκέμβριο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατίθεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Βάσει αυτής, προσαυξάνεται στο διπλάσιο για το Δεκέμβριο η μηνιαία εισοδηματική ενίσχυση για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ).

Ορίζεται, δε, πως η καταβολή της προσαύξησης θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2021 και θα προηγηθεί της τακτικής καταβολής που λαμβάνει χώρα στο τέλος κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, «η ρύθμιση αποσκοπεί στην περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, συνεκτιμώντας μεταξύ άλλων τον αυξημένο αντίκτυπο των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι δικαιούχοι του ΕΕΕ».

Υπενθυμίζεται πως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα που δίνεται σε περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά. «Αποτελεί ένα αναγκαίο δίχτυ προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φτώχειας και την αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού. Η κρατική μέριμνα για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών μέσω ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θωρακίζεται με το Άρθρο 21 του Συντάγματος», όπως γράφει η σχετική σελίδα του ΟΠΕΚΑ, στην οποία μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το επίδομα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ