Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Εκκρεμότητες με πολεοδομία, δήμους και εφορία για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ραντεβού με την εφορία, τους δήμους και την πολεοδομία έχουν «κλείσει» εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Με τον χρόνο να «τρέχει» και τις προθεσμίες να λήγουν η λίστα των υποχρεώσεων των φορολογουμένων περιλαμβάνει την υποβολή δήλωσης για τα «χαμένα» ενοίκια, την επικαιροποίηση, αλλά και τη δήλωση μισθωτηρίων συμβολαίων, την αποκάλυψη των «ξεχασμένων» τετραγωνικών στους δήμους, την τακτοποίηση ημιυπαίθριων και αυθαίρετων χώρων με μειωμένα πρόστιμα και ευκολίες πληρωμής, αλλά και την πληρωμή ΕΝΦΙΑ.

Όσοι εισέπραξαν μειωμένα κατά 40% ενοίκια λόγω του κορονοϊού θα πρέπει να τα δηλώσουν μέχρι σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για να κερδίσουν έκπτωση φόρου 30% για τη ζημιά που έχουν υποστεί.  

Την Παρασκευή θα αρχίσουν να βλέπουν τον φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet πάνω από 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) έως τις 30 Οκτωβρίου.

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τη δήλωση των «ξεχασμένων» τετραγωνικών στους δήμους, αλλά και για την επικαιροποίηση των μισθωτηρίων συμβολαίων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Μέχρι την ίδια προθεσμία, εάν δεν ανακοινωθεί παράταση, νομιμοποιούνται αυθαίρετες επιφάνειες με μειωμένα πρόστιμα και σε πολλές δόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ