Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Gazprom: Κανονικά η ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας συνεχίζεται κανονικά βάσει των παραγγελιών των πελατών, ανακοίνωσε σήμερα η κρατική ρωσική εταιρεία αερίου Gazprom.

Οι παραγγελίες ανέρχονται σε 109,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με τα επίπεδα της προηγούμενης ημέρας, προσθέτει η Gazprom σε ανακοίνωσή της.

Οι ροές φυσικού αερίου προς τα δυτικά μέσω του ρωσικού αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη σταμάτησαν σήμερα, ενώ οι προσφορές της Gazprom για επιπρόσθετη διαμετακόμιση αερίου μέσω Ουκρανίας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τα δεδομένα από τους φορείς εκμετάλλευσης του αγωγού αυτού.

Οι ροές φυσικού αερίου στη Γερμανία μέσω του σημείου μέτρησης στο Μαλνόφ βρίσκονταν στις περίπου 101.119 κιλοβατώρες την ώρα (kWh/h) νωρίτερα σήμερα το πρωί και ήταν περίπου 13,5 εκατομμύρια κιλοβατώρες ανά ώρα στη διάρκεια της νύχτας.

Η Gazprom επανέλαβε χθες, Πέμπτη, τις προμήθειες φυσικού αερίου προς τα δυτικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe στη Γερμανία από την Πολωνία και έκλεισε δυνατότητες διαμετακόμισης αερίου 7,8 εκατομμυρίων κιλοβατωρών ανά ώρα μέσω του αγωγού για σήμερα το πρωί ως το Σάββατο το πρωί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει με αέριο τις παγκόσμιες αγορές, αν και οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί τους ενισχύουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ