Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Χιλή: Υπέκυψε 30χρονη δημοσιογράφος που είχε τραυματιστεί από σφαίρα σε επεισόδια την Πρωτομαγιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Τριαντάχρονη δημοσιογράφος η οποία είχε τραυματιστεί από σφαίρα καθώς κάλυπτε βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο περιθώριο των κινητοποιήσεων για την Πρωτομαγιά στο Σαντιάγο της Χιλής υπέκυψε χθες Πέμπτη, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν επί 12 ημέρες.

«Η Φραντσίσκα δεν μας εγκατέλειψε. Την σκότωσαν. Με αυτά τα λόγια, επιβεβαιώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας Φραν. Θα μας λείψει και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκαλύψουμε την αλήθεια», ανέφερε μέσω Twitter ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Señal 3 de La Victoria, με τον οποίο συνεργαζόταν η Φραντσίσκα Σαντοβάλ.

Κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο περιθώριο της κινητοποίησης, στο οποίο ενεπλάκησαν κακοποιοί με πλανόδιους εμπόρους, τρεις δημοσιογράφοι, δύο γυναίκες κι ένας άνδρας, τραυματίστηκαν από σφαίρες.

Η νεαρή δημοσιογράφος που χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, εξήγησε ο Δρ. Ντανιέλ Ροδρίγκες, επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας στο δημόσιο νοσοκομείο του Σαντιάγο, στην ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Την περασμένη εβδομάδα, τρεις φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν. Ο ένας, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε τη δημοσιογράφο, προφυλακίστηκε, καθώς καταρτίζεται δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοκατοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ