Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Φονικές πλημμύρες στην Βραζιλία: Στους 20 αυξήθηκαν οι νεκροί – 63.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους 20 έχουν ανέλθει οι νεκροί από τις αρχές του Νοεμβρίου εξαιτίας των πλημμυρών που πλήττουν τη βραζιλιάνικη πολιτεία Μπαΐα, στη βορειοανατολική Βραζιλία, όπου 116 κοινότητες βρίσκονται κάτω από τα νερά και 63.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της χώρας.

Ο Χούι Κόστα, ο κυβερνήτης της πολιτείας αυτής 15 εκατομμυρίων κατοίκων δήλωσε «Ζούμε δυστυχώς τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της Μπαΐας», ο οποίος επιβλέπει από το Σάββατο κοινή επιχείρηση στις πληγείσες περιοχές με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και δυνάμεις που συνεισφέρουν άλλες πολιτείες

Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε στους 20 – Δύο ακόμη νεκροί από την πλημμύρες στη Βραζιλία

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την τοπική κυβέρνηση της χώρας χθες το απόγευμα δύο νέοι θάνατοι σημειώθηκαν στην πόλη Ιταμπούνα. Το πρώτο θύμα πρόκειται για έναν 21χρονο ο οποίος παρασύρθηκε από χείμαρρο και το δεύτερο θύμα από τις φονικές πλημμύρες είναι μια 33χρονη η οποία σκοτώθηκε όταν σημειώθηκε κατολίσθηση.

«Το νερό έχει αρχίσει να υποχωρεί στην πηγή του ποταμού Κασοέιρα και, αν και με αργό ρυθμό, αναμένουμε να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο κυβερνήτης Κόστα.

Με βάση την Πολιτική Προστασία στην Μπαΐα ο αριθμός των εκτοπισμένων σχεδόν διπλασιάστηκε από την Κυριακή, με 62.796 ανθρώπους να έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τους 358 έχουν φτάσει οι άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί σε διάφορα ατυχήματα εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων από τον Νοέμβριο ενώ Συνολικά, οι πληγέντες υπολογίζεται ότι είναι 471.009.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή από τις πλημμύρες επλήγησαν τουλάχιστον 116 κοινότητες, από τις οποίες οι 100 έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η μετεωρολόγος της MetSul ,Εσταέλ Σίας εκτίμησε ότι «Υπάρχει συσχέτιση» ανάμεσα στη σφοδρότητα των βροχοπτώσεων και το φαινόμενο Λα Νίνια.

Η πολιτική προστασία γνωστοποίησε το γεγονός ότι η βροχόπτωση ξεπέρασε το επίπεδο αυτής που συνήθως καταγράφεται όλο τον Δεκέμβριο – ειδικά στο Σαλβαντόρ, την πρωτεύουσα της Μπαΐας, όπου την Παρασκευή καταγράφηκαν κατακρημνίσεις 58 χιλιοστών, πενταπλάσιες από τον μέσο όρο του μηνός Δεκεμβρίου.

Ο αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα O Globo ανέφερε πως οι αρχές έχουν θέσει υπό παρακολούθηση 10 φράγματα για οποιαδήποτε ένδειξη πως θα μπορούσαν να καταρρεύσουν.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ