Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους ενήλικες στην Αυστρία – Στα 3.600 ευρώ το πρόστιμο

Δημοσιεύθηκε

στις

To Κοινοβούλιο της Αυστρίας υπερψήφισε την γενική υποχρέωση εμβολιασμού των ενηλίκων, η οποία θα εφαρμοστεί από την 1η Φεβρουαρίου.

Τα πρόστιμα, για όσους δεν συμμορφωθούν, φθάνουν έως και τα 3.600 ευρώ.

Η πρόταση της αυστριακής κυβέρνησης για εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 18 ετών, με την εξαίρεση των εγκύων, όσων για ιατρικούς λόγους δεν πρέπει να εμβολιαστούν και όσων έχουν αναρρώσει από Covid-19 το τελευταίο εξάμηνο, εγκρίθηκε με 137 ψήφους υπέρ, 33 κατά και 13 αποχές. Στις 3 Φεβρουαρίου αναμένεται η έγκρισή του και από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της χώρας.

Αρχική ενημέρωση με επιστολή – Έως και 4 πρόστιμα τον χρόνο

Σε πρώτη φάση, οι Αρχές θα ενημερώσουν τους πολίτες με επιστολή και από τα μέσα Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι της εφαρμογής του μέτρου.

Όποιος δεν μπορεί να αποδείξει ότι εμβολιάστηκε, θα πρέπει να το αποδείξει αργότερα εγγράφως, ή να πληρώσει πρόστιμο 600 ευρώ.

Εάν το μέτρο δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι αρμόδιες αρχές θα κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους πολίτες και όσοι δεν προσέλθουν θα τιμωρούνται με πρόστιμο, το οποίο θα φθάνει τα 3.600 ευρώ.

Πρόστιμο στο ίδιο άτομο θα μπορεί να επιβληθεί έως και τέσσερις φορές ετησίως, ενώ το περιεχόμενο της γενικής υποχρέωσης θα μπορεί να αναθεωρηθεί μελλοντικά, αν το απαιτούν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

 

[Πηγή: athnews.gr]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ