Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τουρκία-Συρία: Έξι νεκροί από τη νέα σεισμική δόνηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της νέας σεισμικής δόνησης που έπληξε χθες Δευτέρα την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας και της Συρίας, δυο εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό 7,8 βαθμών ο οποίος στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 47.000 ανθρώπων και κατέστρεψε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και άλλα κτίρια.

Η νέα δόνηση, που υπολογίστηκε ότι ήταν 6,4 βαθμών, είχε επίκεντρο κοντά στην πόλη Αντάκια (Αντιόχεια)· έγινε αισθητός στη Συρία, στην Αίγυπτο και στον Λίβανο. Το εστιακό της βάθος εκτιμήθηκε πως ήταν 10 χιλιόμετρα από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Το CNN Türk μετέδωσε πλάνα στα οποία διακρινόταν σωστικό συνεργείο καθώς προσπαθούσε χρησιμοποιώντας σκάλα να μπει σε κτίριο όπου παγιδεύτηκε κόσμος. Εξήγησε πως ο σεισμός έγινε καθώς άνθρωποι είχαν μπει στα σπίτια τους, που υπέστησαν καταστροφές στον μεγάλο σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, για να βρουν κάποια από τα υπάρχοντά τους.

Κατά τον τούρκο υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κότζα, άλλοι 294 άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας του νέου σεισμού, οι 18 σοβαρά· διακομίστηκαν σε νοσοκομεία στα Άδανα και στη Ντορτιόλ.

Ασθενείς απομακρύνθηκαν από ορισμένες δομές υγείας που παρέμεναν σε λειτουργία μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου επειδή ο νέος σεισμός προκάλεσε ρωγμές, έκανε γνωστό ο κ. Κότζα μέσω Twitter.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ