Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Τουρκία: Αναβάλλονται για τουλάχιστον έναν μήνα οι έρευνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αναβολή των ερευνών του Oruc Reis ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία, σε μια ισχυρή ένδειξη αποκλιμάκωσης της κατάστασης.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αναβάλλονται οι σεισμογραφικές έρευνες του Oruc Reis για τουλάχιστον έναν μήνα, διότι «θα γίνουν διαβουλεύσεις».Η αναβολή των ερευνών έγινε κατόπιν εντολής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα πάντα με τα όσα έκανε γνωστά ο Καλίν.

«Στην τελευταία μας Navtex η Ελλάδα αντέδρασε με υπερβολικό τρόπο και η περιοχή των ερευνών του Oruc Reis σχεδιάστηκε 180 χιλιόμετρα από το Καστελόριζο. Ο πρόεδρός μας δήλωσε πως αφού θα γίνουν συνομιλίες, θα περιμένουμε για ένα χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Καλίν σε συνέντευξη του στο CNN Turk.

Ταυτόχρονα, σχολίασε πως ο γερμανικός Τύπος ήταν υπερβολικός σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης.

Ο ίδιος επεσήμανε πως «υπήρξε δημιουργική συμβολή της Άνγκελα Μέρκελ» και τόνισε πως η Άγκυρα «είναι έτοιμη να συνομιλήσει χωρίς προϋποθέσεις και όρους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ