Ελάτε στην παρέα μας

Αφιερώματα

Τα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα που αναμένονται να συμβούν το 2022

Δημοσιεύθηκε

στις

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την έλευση του 2022 και σας παρουσιάζουμε τα 6 μεγάλα γεγονότα που αναμένουμε να συμβούν την νέα χρονιά.

Το καρναβάλι στο Ρίο ντε Ζανέιρο ξαναζωντανεύει

Ύστερα από δύο χρόνια αναμονής εξαιτίας της πανδημίας το καρναβάλι του Ρίο ντε Ζανέιρο προετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή του και ξαναζωντανεύει στην χώρα από τις 25 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της πόλης Εντουάρντο Πάες διαβεβαίωσε πως δεν θα επιβάλει κανένα κανόνα φυσικής αποστασιοποίησης ούτε τη χρήση μάσκας, χάρη στην θετική εξέλιξη της επιχείρησης εμβολιασμού στη χώρα αυτή, καθώς 60% των Βραζιλιάνων έχουν ήδη εμβολιαστεί με δύο δόσεις

.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Πεκίνο με αυστηρά μέτρα Προστασίας

Από τις 4 ως τις 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν φέτος οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Πεκίνο για τους οποίους η Κίνα έχει θέσει σε εφαρμογή δραστικά μέτρα, αναμφίβολα τα πιο εκτεταμένα που έχουν επιβληθεί για το παγκόσμιο αθλητικό γεγονός από την αρχή της πανδημίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει απαραίτητα να είναι εμβολιασμένοι ή να τηρήσουν καραντίνα 21 ημερών. Στη συνέχεια θα ενσωματωθούν σε μια «υγειονομική φούσκα» για όλη τη διάρκεια των Αγώνων. Δικαίωμα να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες και να αγοράσουν εισιτήρια θα έχουν μόνο όσοι ζουν στην Κίνα.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ Ποπ μουσικής της Βρετανίας επιστρέφει

Tο Μουσικό Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι (Glastonbury Festival) στο Ηνωμένο Βασίλειο- μια από τις δημοφιλέστερες διοργανώσεις στον κόσμο επιστρέφει από τις 22 ως τις 26 Ιουνίου, για πρώτη φορά από το 2019.

Η πανδημία λόγω Covid-19 είχε ματαιώση τη γιορτή των 50ων γενεθλίων του φεστιβάλ το 2020 όσο και την έκδοση του για το 2021.

Μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή μόνο μια συμμετοχή αυτή της Αμερικανίδας Μπίλι Έιλις, η οποία η οποία είναι μόλις 20 ετών και θα αποτελέσει την πιο νεαρή καλλιτέχνιδα που θα κλείσει μια βραδιά του φεστιβάλ αυτού.

Η στέψη του ηγέτη της Κίνας Σι

Από την εποχή του Μάο ο Σι Πινγκ συχνά χαρακτηρίζεται ο πιο ισχυρός ηγέτης της Κίνας. Ο 68χρονος ηγέτης το φθινόπωρο πρόκειται να επανεκλεγεί για μια τρίτη θητεία επικεφαλής του κόμματος και συνεπώς της χώρας από το 20ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Από την άνοδό του επικεφαλής της χώρας, ο ηγέτης της Κίνας συγκέντρωσε στα χέρια του την εξουσία, κυρίως τροποποιώντας το σύνταγμα για να μπορέσει να παραμείνει στη θέση του πέραν του ορίου των δύο θητειών.

Η άνοδός του συνοδεύεται από μια αυστηροποίηση των μέτρων εναντίον κάθε μορφής αμφισβήτησης, είτε πρόκειται για το Χονγκ Κονγκ είτε για την αυτόνομη περιφέρεια των Ουιγούρων στο Σιντζιάνγκ (βορειοδυτική Κίνα), όπου κατοικούν κυρίως μουσουλμάνοι.

Καταλυτικές εκλογές για τον Τζο Μπάιτεν στις ΗΠΑ

Στις εκλογές των μέσων της προεδρικής θητείας που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου, Ρεπουμπλικανικό κόμμα θα επιχειρήσει να ανακτήσει τον έλεγχο των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου.

Μέσα σε λιγότερο διάστημα από ένα χρόνο πριν απ’ αυτές τις εκλογές, οι οποίες είναι παραδοσιακά κρίσιμες για το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία, οι δημοκρατικοί επιδεικνύουν έναν κάποιο αναβρασμό, έπειτα από μια ηχηρή ήττα στις εκλογές για τη θέση του κυβερνήτη της Βιρτζίνια και μια νίκη με διαφορά μικρότερη απ’ ό,τι πίστευαν στο Νιού Τζέρσεϊ. Όλα αυτά με φόντο τη μείωση της δημοτικότητας του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι εκτιμά ένα ρεπουμπλικανικό κύμα και στοιχηματίζει ότι το κόμμα του θα κερδίσει 60 επιπλέον έδρες, από τις 213 που κατέχει σήμερα (έναντι 221 για τους δημοκρατικούς).

Το πρώτο Μουντιάλ που οργανώνεται στη Μέση Ανατολή

Το πρώτο Μουντιάλ που οργανώνεται στη Μέση Ανατολή, θα φιλοξενήσει το Κατάρ πό τις 21 Νοεμβρίου ως τις 18 Δεκεμβρίου ελπίζοντας να αλλάξει την αμφιλεγόμενη εικόνα αυτού του μικρού, αλλά πλούσιου εμιράτου του Κόλπου που επένδυσε δισεκατομμύρια στον αθλητισμό.

Με κατηγορίες για εξαγορά ψήφων αφού επελέγη το 2010 για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ ήρθε αντιμέτωπη η Ντόχα και επικρίθηκε για τον τρόπο που μεταχειρίστηκε τους μετανάστες εργάτες, ιδιαίτερα αυτούς που κατασκεύασαν τα γήπεδα του Μουντιάλ.

Με σκοπό να αποφευχθεί η αποπνικτική ζέστη του καλοκαιριού στο Κατάρ θα είναι η πρώτη φορά ου το Μουντιάλ θα διεξαχθεί το φθινόπωρο

.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ