Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Συναγερμός στη Μ. Βρετανία: Εισβολή ένοπλου στο κάστρο του Γουίνσδορ – Συνελήφθη άμεσα ο δράστης

Δημοσιεύθηκε

στις

Έναν ένοπλο άνδρα συνέλαβε η αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος ανήμερα Χριστούγεννα, το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021, εισέβαλε στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Στον χώρο αυτόν περνά τις διακοπές των Χριστουγέννων η βασίλισσα Ελισάβετ. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο δράστης είναι ένας 19χρονος, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της καταπάτησης προστατευόμενης τοποθεσίας και της κατοχής επιθετικού όπλου.

 

Συνελήφθη ο ύποπτος

Ο ύποπτος δεν κατάφερε να μπει σε κανένα κτίριο, αφού η ασφάλεια σήμανε μέσα σε ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που μπήκε στον χώρο. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενημερώθηκαν για το περιστατικό και δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για το ευρύτερο κοινό.

Ο 19χρονος ύποπτος, από το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας, δεν μπήκε σε κάποιο κτίριο και η ασφάλεια κινητοποιήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με την αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ.

 

Καμία διατάραξη

Η βασίλισσα Ελισάβετ, 95 ετών, η οποία έχει περάσει μεγάλο μέρος της πανδημίας στο Κάστρο του Γουίνδσορ, γιόρταζε τα Χριστούγεννα συντροφιά με τον γιο της, τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο, τη σύζυγό του Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 8:30 το πρωί, τοπική ώρα (10:30 ώρα Ελλάδας).

Ο Κάρολος, η Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έφτασαν αργότερα για τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Γουίνδσορ. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι το πρόγραμμά τους διαταράχθηκε λόγω του επεισοδίου αυτού.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ