Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Σάλος στην Τουρκία και τα social media με την υγεία του Ερντογάν – Φήμες αναφέρουν από εγκεφαλικό μέχρι… θάνατο

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζουν να οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, καθώς την ημέρα που συμπληρώνονται 19 χρόνια στην εξουσία υπάρχουν πολλές αναφορές, χωρίς να επιβεβαιώνονται, που αναφέρουν πως έχει υποστεί εγκεφαλικό, αλλά ακόμα πως είναι… νεκρός.

Μάλιστα το βίντεο που δείχνει τον Ερντογάν να μην μπορεί να περπατήσει καλά και να παραπατάει έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα στο tweeter.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις εντός Τουρκίας, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Akit» ρίχνει τα… βέλη της στην αντιπολίτευση και στα «τρολ» της αναφέροντας πως πρόκειται για fake news.

«Τα αριστερόστροφα τρολ που εκτόξευαν το μίσος τους για τον Ερντογάν στις αναρτήσεις με το hashtag #dead αποκάλυψαν πώς έχασαν εντελώς τα ανθρώπινα συναισθήματά τους. Δεν είναι γνωστό αν οι αρχές θα λάβουν μέτρα για αυτούς τους λογαριασμούς που διαδίδουν το ψέμα ότι ο Πρόεδρος της χώρας είναι νεκρός και όχι μόνο», αναφέρουν.

Αινιγματικές αναρτήσεις από βουλευτή του CHP και αναβολή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Από την πλευρά του ο βουλευτής του κεντροαριστερού κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Αϊκούτ Ερντογντού έκανε ανάρτηση στο twitter τονίζοντας πως υπάρχουν πολλά μηνύματα στο WhatsApp για την υγεία του Ερντογάν, κάτι που έφερε σφοδρές αντιδράσεις των φιλοκυβερνητικών Μέσων.

«Τα μηνύματα στο WhatsApp για την υγεία του Ερντογάν επανέρχονται συνεχώς… Η πολιτική μου ζωή πέρασε πολεμώντας ενάντια στον Ερντογάν. Αδικήθηκα σε δεκάδες μηνύσεις που άσκησε εναντίον μου ο Ερντογάν… Η μόνη μου επιθυμία είναι ο Ερντογάν να μπει στις εκλογές υγιής και σε φόρμα και να λογοδοτήσει στον κόσμο στις κάλπες».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως υπήρξαν όντως αλλαγές στο πρόγραμμα του Ερντογάν την Τρίτη (2/11) μιας και αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη (3/11) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του AKP, που θα προέδρευε ο Ερντογάν, όμως ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται εντός της ημέρας να δεχθεί στο Μέγαρο τον ΓΓ του Τουρκικού Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με πρέσβεις διαφόρων χωρών.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ