Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο πλανήτης αντιδρά κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Πούτιν

Δημοσιεύθηκε

στις

Κύμα αντιδράσεων σε όλο τον πλανήτη έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να λαμβάνουν χώρα τόσο στην ίδια τη Ρωσία, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και τη χώρα μας.

Ξεκινώντας από τη χώρα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, η αστυνομία χθες συνέλαβε περισσότερα από 800 άτομα σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα και σε άλλες 39 πόλεις της Ρωσίας, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters επικαλούμενα το παρατηρητήριο OVD-Info.

Σε δεκάδες πόλεις της Ρωσίας ακτιβιστές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε ο Πούτιν στο έδαφος της Ουκρανίας. Ωστόσο, η εισαγγελία της Μόσχας είχε προειδοποιήσει για τις «αρνητικές συνέπειες» που θα είχε η συμμετοχή σε «συγκεντρώσεις που δεν έχουν την έγκριση των αρχών» στις 24 Φεβρουαρίου.

 

Αντιδράσεις παγκοσμίου κλίμακας

Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις, κατά της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Δύσης αλλά και ευρύτερα, από το Βερολίνο, το Παρίσι και το Λονδίνο έως και το Τόκιο.

Στη Μαδρίτη μάλιστα, ο δημοφιλής ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ, δήλωσε στο Reuters πως «βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την καταδίκη μου για τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας εναντίον της Ουκρανίας», ενώ γύρω του υπήρχαν περίπου 100 άνθρωποι, διαμαρτυρόμενοι με ουκρανικές σημαίες για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Φορώντας μια μαύρη μάσκα και ένα μαύρο φούτερ με κουκούλα, ο Ισπανός ηθοποιός συνομίλησε με άλλους διαδηλωτές, εκφράζοντας τις ανησυχίες του ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα πυροδοτήσει μία τεράστια προσφυγική κρίση. «Πρόκειται για μια εισβολή… Παραβιάζει το θεμελιώδες δικαίωμα της Ουκρανίας για εδαφική κυριαρχία, διεθνές δίκαιο και άλλα πολλά πράγματα», είπε ο Μπαρδέμ.

 

 

Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δεκάδες Ουκρανοί πολίτες που ζουν στην Ελλάδα συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας για να καταγγείλουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ενωμένοι βρέθηκαν να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας, θέλοντας να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον λαό τους.

Ακόμη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ρωσικό προξενείο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν Ουκρανοί που ζουν στην πόλη. Οι διαδηλωτές ζήτησαν με τα πανό τους να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ καταφέρθηκαν και κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν.

 

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ