Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νίκος Κάτσικας: Σε δολοφονία οφείλεται ο θάνατος του Έλληνα δημοσιογράφου στην Αίγυπτο – Μια σύλληψη από τις Αρχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δολοφονία αποδίδουν οι Αιγυπτιακές αρχές τον θάνατο του Έλληνα δημοσιογράφου στο Κάιρο. Ο Νίκος Κάτσικας γεννημένος το 1966 εργαζόταν ως ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αίγυπτο και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ επί σειρά ετών.

Η σορός του εντοπίστηκε σπίτι του, καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής για μέρες. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι πρόκειται για δολοφονία και σε συνεργασία με την Εισαγγελία επίσπευσαν τις έρευνες για την αποκάλυψη των συνθηκών του εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αl-Ahram συνέλαβαν έναν διανομέα εστιατορίου που γνώριζε το θύμα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Αιγύπτου οι αρχές εκτιμούν ότι το κίνητρο είναι ληστεία.

Ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας στην Αίγυπτο

Ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας στην Αίγυπτο, ο Κατσικάς ίδρυσε την εφημερίδα Φως στο Κάιρο και εξέδιδε τη μηνιαία έκδοση του Αλεξανδρινού Ταχυδρόμου στην Αλεξάνδρεια, ενώ ήταν και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου.

«Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου αποχαιρετά με θλίψη τον δημοσιογράφο Νικόλαο Κάτσικα, έναν άνθρωπο που αγαπούσε τη δουλειά του, τους Αιγυπτιώτες Έλληνες και την Αίγυπτο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός.

Για τον θάνατο του Νίκου Κάτσικα είχε εκδώσει ανακοίνωση του ελληνικό ΥΠΕΞ που ανέφερε ακόμα ότι οι αρμόδιες Προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ