Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για την Αγία Σοφία – «Χαρά για εμάς που την ανοίξαμε και προσευχόμαστε»

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερνοτγάν, που αυτή τη φορά επέλεξε να αναφερθεί στην Αγιά Σοφιά, βλέποντας την δημοτικότητά του να πέφτει σημαντικά.

Έτσι την Παρασκευή (5/11) συνεχάρη τον εαυτό του για το άνοιγμά της για προσευχές, ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ΣΚΑΪ ο Ερντογάν σε δηλώσεις του τόνισε πως θέλει να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές των Τούρκων την… ιδέα της Άλωσης έως και το 2053.

«Εμείς το όραμα του την έννοια της Άλωσης θα συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε στο νου και τις καρδιές της νέας γενιάς. Ανοίξαμε την Αγιά Σοφιά μας; Επίσης στην Αγιά Σοφιά μας, δόξα σοι Κύριε, προσευχόμαστε τις Παρασκευές; Προσευχόμαστε όλες τις στιγμές; Τι χαρά για εμάς!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην γειτονική χώρα, την στιγμή που οικονομία καταρρέει ενώ το 80% των Τούρκων θεωρεί την πολιτική της κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα λανθασμένη, ενώ το 70% ότι ο πραγματικός πληθωρισμός είναι πάνω από το 50% κι αυτή η κατάσταση ανησυχεί έντονα.

Μάλιστα ο πρώην στενός συνεργάτης και υπουργός του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου, υποστηρίζει ότι ο εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ενδέχεται να ρίξει την κυβέρνηση, επικαλούμενος την οικονομική κρίση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ