Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Μπάιντεν: Σε υποχρεωτική καραντίνα όσοι ταξιδιώτες εισέρχονται στις ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Οσοι επιβάτες εισέρχονται αεροπορικώς στις ΗΠΑ θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα δήλωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της νόσου COVID-19 στις ΗΠΑ πιθανόν θα ξεπεράσουν τις 500.000 τον επόμενο μήνα, περιγράφοντας με μελανά χρώματα μια «δύσκολη μάχη» κατά της πανδημίας.

Σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν τόνισε πως η διανομή των εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού «είναι μια οικτρή αποτυχία μέχρι στιγμής».

«Η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται πριν βελτιωθεί», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής προεδρίας, η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα σε επιβάτες που φτάνουν αεροπορικώς από το εξωτερικό στη χώρα, με βάση τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Παράλληλα ο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικά διατάγματα σχετικά για δράσεις κατά του κορωνοϊού. Ανάμεσά τους και νόμο για την αμυντική παραγωγή προκειμένου «να κατευθύνει όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και την ιδιωτική βιομηχανία να επιταχύνουν τη δημιουργία σχετικά με τα απαραίτητα για την προστασία, τον έλεγχο, τον εμβολιασμό και τη φροντίδα των ανθρώπων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ