Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Καναδάς – Κορονοϊός: Το Κεμπέκ θα επιβάλλει φόρο στους ανεμβολίαστους

Δημοσιεύθηκε

στις

Φόρο στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού με τη μορφή «εισφοράς υγείας» προαναγγέλλει ότι θα επιβάλει τις επόμενες εβδομάδες η γαλλόφωνη καναδική επαρχία του Κεμπέκ, η οποία που στο έλεος της παραλλαγής Όμικρον.

Ο πρωθυπουργός της επαρχίας, Φρανσουά Λεγκό σε δήλωση του είπε χαρακτηριστικά «Εξετάζουμε μια εισφορά υγείας για όλους τους ενήλικες που αρνούνται να εμβολιαστούν επειδή συνιστούν οικονομικό βάρος για όλους τους κατοίκους του Κεμπέκ»

Ακόμα ανέφερε ότι το 10% των κατοίκων που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία δόση εμβολίου, δεν θα πρέπει να «βλάπτει» το 90% που έχει εμβολιαστεί.

«Δεν θα οφείλουν όλοι να πληρώνουν» την εισφορά, επέμεινε, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση της γαλλόφωνης επαρχίας επιδιώκει να είναι «σημαντικό το ποσό» που θα καλούνται να καταβάλουν οι ανεμβολίαστοι.

«Καταλαβαίνω και συναισθάνομαι τη γκρίνια σε βάρος της μειονότητας των ανεμβολίαστων, οι οποίοι, κατά αναλογία κατακλύζουν τα νοσοκομεία μας» προσέθεσε στην συνέχεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο το 10% των ανεμβολίαστων αντιπροσωπεύει το 50% των νοσηλευομένων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σχολιάζοντας ότι αυτή η κατάσταση είναι  «σοκαριστική».

Η γαλλόφωνη καναδική επαρχία του Κεμπέκ μέσα από ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι στις 30 Δεκεμβρίου θα επιβληθούν εκ νέου ορισμένοι περιορισμοί, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ και η απαγόρευση συγκεντρώσεων σε σπίτια. Βάση την κατάσταση που επικρατεί από την έξαρση την πανδημίας συνολικά, 2.742 άνθρωποι που νοσούν από την Covid-19 νοσηλεύονται και οι 255 από αυτούς βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Οι νοσηλείες αυξάνονται και στη γειτονική και πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά το Οντάριο. Στα νοσοκομεία της επαρχίας νοσηλεύονται 3.220 άνθρωποι (+753 εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο) και οι 477 σε ΜΕΘ (+39 εισαγωγές).

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ