Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Κίνα – Επιστροφή στον εφιάλτη: Σε καραντίνα πόλη λόγω φόβου για κορωνοϊό

Δημοσιεύθηκε

στις

Δρακόντεια προστατευτικά μέτρα λαμβάνουν οι αρχές της κινεζικής πόλης Χαρμπίν μετά από δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην πόλη των 10 εκατ. κατοίκων, με την ανησυχία για νέο ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ η χώρα προσπαθεί να επανέλθει στην κανονικότητα, να κορυφώνεται.

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι μολύνθηκαν και περισσότεροι από 4.000 υποβάλλονται σε τεστ αφού φέρεται φοιτητής που ήρθε από τη Νέα Υόρκη να εισήγαγε στην πόλη και τον φονικό ιό. Οι Αρχές απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις και διέταξαν τις κοινότητες να παρακολουθούν στενά τους επισκέπτες και τα οχήματα που δεν ανήκουν σε κατοίκους.

Τοποθετήθηκαν σημεία ελέγχου στο αεροδρόμιο και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς ώστε να ελέγχονται όλοι όσοι έρχονται από οποιοδήποτε σημείο της χώρας ή το εξωτερικό.

Αυτόν τον μήνα οι Αρχές ανακοίνωσαν πως όσοι κάτοικοι έρχονται στην πόλη από περιοχές της Κίνας ή το εξωτερικό μπαίνουν σε καραντίνα 28 ημερών, ενώ γειτονιές όπου εντοπίζονται κρούσματα, τίθενται σε αποκλεισμό 14 ημερών.

Επίσης όσοι εισέρχονται σε δημόσια κτίρια ή οικοδομικά συγκροτήματα οι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιούν τις κρατικές εφαρμογές για να αποδείξουν ότι δεν είναι ασθενείς του ιού, να θερμομετρούνται και να φορούν μάσκα, σύμφωνα με την ντιρεκτίβα που εξέδωσαν οι Αρχές. Επίσης, οι κάτοικοι πρέπει να ακολουθούν μέτρα κοινωνικών αποστάσεων, ενώ απαγορεύονται γάμοι, κηδείες, συναυλίες και συνέδρια.

Όλα τα επιβεβαιωμένα, ύποπτα ή ασυμπτωματικά περιστατικά και οι στενές επαφές τους θα μπαίνουν σε αυστηρή καραντίνα. Όλοι οι γείτονες στο ίδιο κτίριο πρέπει να μένουν απομονωμένοι στο σπίτι για δύο εβδομάδες με αυστηρή επιτήρηση.

Η είδηση για τον νέο αποκλεισμό σε κινεζική πόλη έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι στη Γουχάν, το πρώην επίκεντρο της πανδημίας έχουν απομείνει μόλις δύο κρίσιμα ασθενείς από τον ιό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ