Με απώλειες ύψους 1,8 δισ. ευρώ θα μεταφραστεί για την ιταλική οικονομία, το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων στους Αμερικανούς τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης αγροτών στη χώρα, Coldiretti.

«Οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ είναι οι τουρίστες, εκτός Ευρώπης, που εκτιμούν περισσότερο την Ιταλία, με 12,4 εκατ. διανυκτερεύσεις το καλοκαίρι», σύμφωνα με τα δεδομένα της Τράπεζας της Ιταλίας (Bankitalia) του τρίτου τριμήνου του 2019, τα οποία επικαλείται η Coldiretti.

Η απουσία τους αυτό το καλοκαίρι θα μεταφραστεί με «απώλειες ύψους 1,8 δισ. ευρώ για τον τουρισμό Made in Italy», υπογραμμίζει η συνδικαλιστική ένωση σε ένα δελτίο τύπου.

«Παγωμένος» και ο εσωτερικός τουρισμός

Στη ζημία αυτή προστίθενται οι απώλειες από τους ταξιδιώτες από τη Ρωσία «που δεν σταμάτησαν να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, την ώρα που οι ενδείξεις είναι ασθενείς από τη Γερμανία και τη Βόρεια Ευρώπη παρά το άνοιγμα των (διευρωπαϊκών) συνόρων εδώ και 15 ημέρες», τονίζει το συνδικάτο Coldiretti.

Σύμφωνα με την Coldiretti, η απουσία ξένων τουριστών δεν θα αποζημιωθεί από τον εσωτερικό τουρισμό, δεδομένου ότι μονάχα 34 εκατ. Ιταλοί αποφάσισαν να πάνε διακοπές για λίγες ημέρες αυτό το καλοκαίρι, ένας αριθμός μικρότερος κατά 13% σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο.

Εντούτοις, η συνδικαλιστική ένωση υπογραμμίζει ότι η Ιταλία είναι φέτος ο προορισμός που θα προτιμήσει για τις διακοπές του το 93% των Ιταλών, έναντι 86% τον περασμένο χρόνο.