Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Ισραήλ: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Moderna

Δημοσιεύθηκε

στις

Το “πράσινο φως” για τη χρήση του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας Moderna για τον Covid-19 δόθηκε από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, καθιστώντας το την τρίτη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως το Ισραήλ έκλεισε συμφωνία για την προμήθεια «έξι εκατομμυρίων δόσεων» του εμβολίου της Moderna και «οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να αρχίσουν τον Ιανουάριο».

Οι αρχές του Ισραήλ διεξάγουν εκστρατεία ανοσοποίησης με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς παγκοσμίως: θέλουν να έχουν εμβολιαστεί όλοι όσοι θεωρείται πως ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες περί τα τέλη Ιανουαρίου. Ο εμβολιασμός άρχισε τη 19η Δεκεμβρίου με το εμβόλιο που ανέπτυξαν η Pfizer και η BioNTech.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Καθημερινή, το εμβόλιο της Moderna είχε ήδη εγκριθεί από τους εποπτικούς φορείς των ΗΠΑ και του Καναδά, ενώ τη χορήγηση άδειας για την αξιοποίησή του εξετάζουν το τρέχον διάστημα οι αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Σιγκαπούρης, της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ως τώρα η εταιρεία έχει προμηθεύσει περίπου 18 εκατομμύρια δόσεις στην κυβέρνηση των ΗΠΑ (έχει συμφωνήσει να της παραδώσει 200 εκατ. δόσεις), ενώ έχει υπογράψει επίσης συμφωνία με την κυβέρνηση του Καναδά για την προμήθεια 40 εκατ. δόσεων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ