Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Η Ολλανδία η πρώτη χώρα της Ευρώπης που προχωράει ξανά σε μερικό lockdown – Τι θα ισχύει

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρώτο μερικό lockdown στην Ευρώπη είναι γεγονός, με την πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε να αναμένεται να ανακοινώσει την Πρασκευή (12/11) την τελική του απόφαση για τον περιορισμό του κορωνοϊού, με τα νέα μέτρα να αρχίσουν να ισχύον από το πρωί του Αυγούστου (13/11).

Παρόλα αυτά σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της χώρας, NOS, θα πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό lockdown μιας και τα σχολεία, τα θέατρα και τα σινεμά θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά.

Από την άλλη οι πολίτες θα δουλεύουν από το σπίτι, σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται, ενώ την ίδια στιγμή δε θα υπάρχουν θεατές στις αθλητικές διοργανώσεις, με τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα «μη απαραίτητα» καταστήματα να κλείνουν στις 19:00, κάτι που θα έχει ισχύ για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Τα κρούσματα της covid-19 έχουν αυξηθεί ραγδαία στη χώρα των 17,5 εκατομμυρίων κατοίκων μετά την κατάργηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα τέλη Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων έφτασε τις 16.264, ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας.

H επιβολή νέου lockdown θα σημάνει δραστική αλλαγή πολιτικής για την ολλανδική κυβέρνηση, η οποία μέχρι τον Οκτώβριο πίστευε ότι το σχετικά υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων θα της επέτρεπε να χαλαρώσει και άλλο τα περιοριστικά μέτρα προς το τέλος του έτους.

Η Ολλανδία δεν είναι η μόνη χώρα που εξετάζει να επιβάλει αυστηρά μέτρα μπροστά στην έκρηξη των κρουσμάτων της covid-19.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ