Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Εμβόλιο Pfizer: Εγκρίθηκε η χορήγηση σε παιδιά ηλικίας 12-15 από τις ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα βήμα πιο κοντά την εξάλειψη της πανδημίας ήρθαν οι ΗΠΑ με την απόφαση να εγκρίνει τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 12-15 ετών.

Μετά την εξουσιοδότηση από την αμερικανική FDA θα ακολουθήσει η γνωμοδότηση από μία συμβουλευτική επιτροπή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η οποία θα συνεδριάσει στο αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να εξετάσει όλα τα δεδομένα και να παραδώσει τις σημειώσεις και τις συστάσεις της για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Μέχρι χθες, η επείγουσα χρήση του εμβολίου αυτού είχε εγκριθεί για τα πρόσωπα 16 ετών και άνω. Θα μπορεί πλέον να χορηγηθεί σε εκατομμύρια εφήβους· θα λαμβάνουν δύο δόσεις του εμβολίου με ίση ποσότητα του προϊόντος με αυτή για τους ενηλίκους.

Δείτε επίσης: Άρση lockdown: Τι αλλάζει σε μετακινήσεις, SMS, λιανεμπόριο και τουρισμό

Πρόκειται για «σημαντικό βήμα στον αγώνα εναντίον της πανδημίας» τουκορωνοϊού, έκρινε η Τζάνετ Γούντκοκ, η οποία ασκεί χρέη υπηρεσιακής διευθύντριας του FDA, διαβεβαιώνοντας πως «η σημερινή ενέργειά μας επιτρέπει στον νεότερο πληθυσμό να προστατευθεί έναντι της COVID-19», καθώς η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα αρχίζει να επιβραδύνεται το τελευταίο διάστημα.

 

[Με πληροφορίες από protothema.gr και kathimerini]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ