Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εισβολή στην Ουκρανία: Τεράστιο «μπάχαλο» με το τι συμβαίνει στην Χερσώνα – «Την έχουμε καταλάβει» λένε οι Ρώσοι – «Είναι ακόμα Ουκρανική» απαντά ο Δήμαρχος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε την πόλη-λιμάνι Χερσώνα, ωστόσο ο Δήμαρχος της πόλης δηλώνει πως «ανήκει ακόμα στην Ουκρανία».

“Μονάδες του ρωσικού στρατού έθεσαν πλήρως υπό τον έλεγχό τους την περιφερειακή πρωτεύουσα της Χερσώνας”, δήλωσε για την πόλη της Ουκρανίας ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

«Είναι ακόμα Ουκρανική»

Λίγα λεπτά νωρίτερα, στις 08:43 ώρα Ελλάδος, ο Ουκρανός δήμαρχος της πόλης Ιγκόρ Κολιχάγεφ είχε δηλώσει ότι η περιοχή εξακολουθεί να τελεί υπό τον έλεγχο των Ουκρανών.

“Είμαστε ακόμη Ουκρανία. Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε”, σημείωσε στον λογαριασμό του στο Facebook.

“Σήμερα θα προσπαθήσω να βρω λύσεις για την περισυλλογή των νεκρών, για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, της παροχής αερίου, της υδροδότησης, της θέρμανσης στα μέρη όπου αυτή έχει διακοπεί. Αλλά σας προειδοποιώ: το να επιτευχθεί αυτό σήμερα, θα ήταν ένα θαύμα”, συνέχισε.

Νωρίτερα ωστόσο ο ίδιος είχε δηλώσει λέγοντας πως «οι μάχες συνεχίζονται τώρα και η κατάληψη της πόλης μας βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον σιδηροδρομικό σταθμό και το λιμάνι της πόλης το βράδυ της Τρίτης».

Η πόλη και η περιφέρειά της έχουν υποστεί τις τελευταίες ώρες σφοδρούς βομβαρδισμούς. Η περιοχή της Χερσώνας, η οποία συνορεύει με την Κριμαία, δέχθηκε επίθεση από την αρχή της ρωσικής εισβολής την αυγή της 24ης Φεβρουαρίου.

Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταλάβει άλλο σημαντικό λιμάνι της Ουκρανίας, αυτό του Μπερντιάνσκ, και επιτίθεται αυτήν την ώρα σε αυτό της Μαριούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ