Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εισβολή στην Ουκρανία: Συνεχίζεται η φρίκη – Βρήκαν ακόμα δύο ομαδικούς τάφους στο Ιζιούμ

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ουκρανία ανακάλυψε άλλους δύο ομαδικούς τάφους με πτώματα εκατοντάδων ανθρώπων στη βορειοανατολική πόλη Ιζιούμ, την οποία το Κίεβο ανακατέλαβε από τη Ρωσία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι μίλησε στο CBS και ζήτησε να συνεχιστεί η πίεση επί της Ρωσίας με τις κυρώσεις. Οι ρωσικές αρχές δεν σχολίασαν τη δήλωση του Ζελένσκι, την ώρα που η Μόσχα διαψεύδει ότι διαπράττει ωμότητες στον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι στοχοθετεί αμάχους.

«Σήμερα έλαβα περισσότερες πληροφορίες… Βρήκαν άλλους δύο ομαδικούς τάφους, μεγάλους τάφους με εκατοντάδες ανθρώπους… Μιλάμε για τη μικρή πόλη Ιζιούμ», δήλωσε ο Ζελένσκι και σημείωσε ότι «οι κυρώσεις είναι ανάγκη να συνεχιστούν, αυτές οι κυρώσεις θα έχουν πολιτικό αντίκτυπο, καθώς και οικονομικό αντίκτυπο».

Μετά από μήνες ρωσικής κατοχής, οι ουκρανικές αρχές ανακάλυψαν μέσα στον Σεπτέμβριο ένα μεγάλο χώρο ταφής δίπλα σε κοιμητήριο σε δασώδη περιοχή στο Ιζιούμ και άρχισαν έρευνα για τις συνθήκες των θανάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, ολοκλήρωσαν την εκταφή των πτωμάτων 436 ανθρώπων, με τους περισσότερους να φαίνεται πως είχαν βίαιο θάνατο, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι 30 απ’ αυτούς είχαν υποβληθεί σε βασανιστήρια, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Από τον ομαδικό τάφο εκτάφηκαν και 17 στρατιώτες.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ