Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εισβολή στην Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα με πυραύλους σε λιμάνια της νότιας Ουκρανίας – Στον αέρα η Συμφωνία της Κωνσταντινούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ρωσικός στρατός έπληξε λιμάνια στη νότια ουκρανική περιφέρεια της Μικολάιφ, δήλωσε ο δήμαρχος της ομώνυμης πόλης Ολεξάντρ Σενκέβιτς.

Σύμφωνα με τον Ολεξάντρ Σενκέβιτς ο οποίος μ΄ίλησε στην κρατική τηλεόραση της Ουκρανίας «τεράστιο πυραυλικό πλήγμα εξαπολύθηκε στην νότια Ουκρανία από την κατεύθυνση της Μαύρης Θάλασσας, και με τη χρήση της αεροπορίας». Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης δεν έδωσε κάποιο απολογισμό θυμάτων.

Το Σάββατο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν άλλο ένα λιμάνι της νότιας Ουκρανίας, αυτό της Οδησσού, εγείροντας αμφιβολίες όσον αφορά την τύχη της συμφωνίας για την επανέναρξη των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών.

Η συμφωνία για τα σιτηρά προβλέπει την ασφαλή διέλευση των πλοίων που κινούνται από και προς τα ουκρανικά λιμάνια, στα οποία επιβάλλει αποκλεισμό το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου. Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι εμποδίζει τη μεταφορά σιτηρών διότι έχει ναρκοθετήσει τα ύδατα των λιμένων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ