Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εισβολή στην Ουκρανία: Οι Ουκρανοί μαχητές στο εργοστάσιο Αζότ μπορεί να παραδοθούν σήμερα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει προσφέρει στους Ουκρανούς μαχητές, που έχουν καταφύγει στο χημικό εργοστάσιο Αζότ που βρίσκεται στην πόλη Σεβεροντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, την δυνατότητα να παραδοθούν αύριο, Τετάρτη, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Τόσο η πόλη όσο και το χημικό εργοστάσιο έχουν γίνει σημεία ανάφλεξης της σύγκρουσης τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς εκατοντάδες Ουκρανοί άμαχοι και στρατιώτες έχουν καταφύγει στο εργοστάσιο που σφυροκοπείται από τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι μπορεί να ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο από τις 05:00 ώρα Γκρίνουιτς (08:00 ώρα Ελλάδας) για την απομάκρυνση των άμαχων και προειδοποίησε τους Ουκρανούς μαχητές «τα σταματήσουν την παράλογη αντίστασή τους και να παραδώσουν τα όπλα» την ίδια ώρα.

Όλες οι γέφυρες του ποταμού Σίβερσκι Ντονέτς που συνδέουν την πόλη Σεβεροντονέτσκ με τα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας, έχουν καταστραφεί.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του με την οποία καλεί τους Ουκρανούς μαχητές να παραδοθούν, τους κατηγορεί ότι χρησιμοποιούν τους αμάχους στο εργοστάσιο Αζότ ως ανθρώπινη ασπίδα. Η Μόσχα, από τότε που έχει στείλει τα στρατεύματά της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τους Ουκρανούς προβάλλοντας παρόμοιους ισχυρισμούς, τους οποίους το Κίεβο έχει απορρίψει.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι έχει ενημερώσει το Κίεβο για την πρότασή του και ζήτησε να δώσει εντολή στους μαχητές να παραδοθούν.

Η κατάσταση στο εργοστάσιο Αζότ («Άζωτο»), μοιάζει με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί πρόσφατα με το εργοστάσιο χαλυβουργίας στην πόλη Μαριούπολη, όπου εκατοντάδες μαχητές και άμαχοι είχαν καταφύγει για να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς των Ρώσων. Στα μέσα Μαΐου οι μαχητές τελικά παραδόθηκαν και φυλακίσθηκαν από τους Ρώσους.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ