Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εισβολή στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες ξεπερνούν τους 75.000

Δημοσιεύθηκε

στις

Αμερικανίδα βουλεύτρια δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον υπολογίζει πως περισσότεροι από 75.000 ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος ξέσπασε την 24η Φεβρουαρίου.

Η Ελίσα Σλότκιν, Δημοκρατική πολιτικός και μέλος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία είναι αρμόδια για τις ένοπλες δυνάμεις, παρέστη σε ενημέρωση για τις εξελίξεις στον πόλεμο από αξιωματούχους της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, το περιεχόμενο της οποίας ήταν θεωρητικά απόρρητο.

Η κυρία Σλότκιν είπε σε συνέντευξή της στο CNN πως «ενημερωθήκαμε ότι πάνω από 75.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί», αριθμό τον οποίο χαρακτήρισε «τεράστιο», επισημαίνοντας τις «απίστευτες επενδύσεις (που είχαν γίνει) στον στρατό ξηράς» της Ρωσίας.

Παράλληλα, είπε πως «το 80% των χερσαίων δυνάμεων (της Ρωσίας που επιχειρεί στα πεδία) έχει καθηλωθεί και κουραστεί, όμως μιλάμε πάντα για τον ρωσικό στρατό», συμπλήρωσε.

Η πιο πρόσφατη εκτίμηση της αμερικανικής υπηρεσίας κατασκοπείας, της CIA, έκανε λόγο για 15.000 ρώσους στρατιωτικούς νεκρούς στον πόλεμο.

Η Μόσχα δεν ανακοινώνει επίσημα στοιχεία για τις απώλειες του ρωσικού στρατού στη σύρραξη, που διανύει τον έκτο της μήνα.

Έτσι, ο αριθμός στον οποίο αναφέρθηκε η αμερικανίδα πολιτικός είναι αδύνατο να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ