Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εισβολή στην Ουκρανία: Οι αυτονομιστές υποστηρίζουν ότι είναι «πολύ κοντά» στην περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων στο Λισίτσανσκ και το Σεβεροντονέτσκ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών υποστήριξε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τις πόλης Λισίτσανσκ και Σεβεροντονέτσκ κινδυνεύουν να περικυκλωθούν, έπειτα από πολλές εβδομάδες μαχών.

Ο αντισυνταγματάρχης Αντρέι Μαρότσκο είπε επίσης στη ρωσική τηλεόραση ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη περικυκλωθεί στα χωριά Χίρσκε και Ζολότε, μετά την κατάληψη, χθες, της γειτονικής κοινότητας Τοσκίφκα.

Όλα αυτά τα χωριά απέχουν μερικά χιλιόμετρα από το Σεβεροντονέτσκ και το Λισίτσανσκ, δυο πόλεις που έχουν καταστραφεί από τους συνεχείς βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού.

«Πολύ σύντομα, οι ομάδες (των Ουκρανών) στο Λισίτσανσκ και το Σεβεροντονέτσκ θα περικυκλωθούν», είπε ο Μαρότσκο. Στο Ζολότε και το Χίρσκε «έχουν περικυκλωθεί πλήρως», συνέχισε, υποστηρίζοντας επίσης ότι «εξοντώθηκε μια ομάδα ξένων μισθοφόρων».

«Οι νίκες και οι επιτυχίες είναι κολοσσιαίες. Τις δύο τελευταίες ημέρες έγινε τεράστια δουλειά», θριαμβολόγησε ο αυτονομιστής στρατιωτικός.

Ο θύλακας αντίστασης γύρω από το Λισίτσανσκ και το Σεβεροντονέτσκ είναι ο μοναδικός που δεν έχουν καταλάβει ακόμη οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή του Λουχάνσκ.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ