Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Εισβολή στην Ουκρανία: Κυρώσεις της ΕΕ ακόμα και για τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο – Πάνω από 1000 ονόματα στη συνολική λίστα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο ανακοινώθηκε από την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν νωρίτερα και θα τεθεί προς έγκριση στα κράτη μέλη της ΕΕ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κυρώσεις και για τον πατριάρχης Μόσχας Κύριλλο αλλά και για σημαντικά στελέχη του ρωσικού στρατού.

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, είναι ανάμεσα στα πρόσωπα στα οποία η Κομισιόν θέλει να επιβάλει κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως αποκαλύπτει έγγραφο που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε το έκτο πακέτο μέτρων κατά της Ρωσίας, μεταξύ αυτών το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Ο νέος κατάλογος, ο οποίος πρέπει να εγκριθεί από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβάνει 58 πρόσωπα, μεταξύ άλλων πολλών Ρώσων στρατιωτικών αλλά και τη σύζυγο, την κόρη και έναν γιο του Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπροσώπου του Κρεμλίνου, ενώ περιλαμβάνεται και ο επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor, Αντρέι Λίποφ.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου σε χώρες της Ε και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων.

Πάνω από 1.000 πρόσωπα έχουν ήδη ενταχθεί στην ευρωπαϊκή «μαύρη λίστα» και δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση της λίστας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ