Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εισβολή στην Ουκρανία: Δημοψήφισμα για προσχώρηση του Ντονμπάς στη Ρωσία σχεδιάζουν οι αυτονομιστές

Δημοσιεύθηκε

στις

«Πιστεύουμε ότι είναι καιρός να υπάρξει μια πρωτοβουλία για την άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο Ντονμπάς», σημείωσε τη Δευτέρα ο ηγέτης του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν.

Ο ηγέτης της αποσχισθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» Ντένις Πουσίλιν κάλεσε σήμερα τον «ομόλογό» του από τη «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ» να συντονίσουν τις προσπάθειές τους σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξή των δύο ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πουσίλιν ανέφερε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Λεονίντ Πασέτσνικ, τόνισε πως «οι ενέργειές μας θα πρέπει να είναι συγχρονισμένες».

Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, η προσχώρηση στη Ρωσία θα διασφαλίσει την ασφάλειά τους και θα ανοίξει νέες προοπτικές για την ανασυγκρότηση τους μετά το πέρας των συρράξεων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Επιμελητηρίου Πολιτών, Αλεξάντερ Κόφμαν, στο τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων Rossiya-24Η, η καταλληλότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην αποσχισθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ είναι η 4η Νοεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ