Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Εισβολή στην Ουκρανία: Αυξάνονται οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Διακόσιοι ενενήντα εννέα Ουκρανοί πρόσφυγες, εκ των οποίων 81 ανήλικοι, εισήλθαν το τελευταίο 24ωρο (2/4/2022) στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά, εισήλθαν 167 από τον Προμαχώνα, 21 από Ευζώνους και 70 από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθηκαν 31 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 10.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 16.730 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 5.117 ανήλικοι.

Στην Οδησσό φτάνει ο Νίκος Δένδιας, επικεφαλής της ανθρωπιστικής αποστολής

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας φτάνει στην Οδησσό. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί στις δημοτικές αρχές της πόλης.

Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ