Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Είμαι αθώος», επιμένει ο Σαρκοζί – Θα ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με «ψυχραιμία» δέχθηκε την ποινή που του επεβλήθη ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τη δικηγόρο του, η οποία και προανήγγειλε πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

«Θα ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης» ανακοίνωσε το απόγευμα η Ζακλίν Λαφόν, δικηγόρος του Νικολά Σαρκοζί. Νωρίτερα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή τριών ετών, εκ των οποίων δύο με αναστολή, στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας και δύο ακόμη συγκατηγορούμενούς του για την υπόθεση των «υποκλοπών».

«Ο πρόεδρος, προφανώς, αμφισβητεί αυτή την καταδίκη, η οποία μας προκαλεί από τη μία απορία, αλλά και αγανάκτηση», δήλωσε η δικηγόρος του Νικολά Σαρκοζί. «Το συναίσθημα που έχουμε σήμερα είναι πως αυτή η απόφαση βρίσκεται σε απόλυτη δυσαρμονία με την πραγματικότητα των καταθέσεων», πρόσθεσε.

«Ψύχραιμος» ο Νικολά Σαρκοζί κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας

Η Λαφόν διαβεβαίωσε πως ο Νικολά Σαρκοζί ήταν «ψύχραιμος» κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ενώ παρέμεινε «αποφασισμένος να εξακολουθήσει να διαλαλεί την αθωότητά του για την υπόθεση».

Η δικηγόρος χαρακτήρισε την απόφαση «εξαιρετικά σοβαρή» και «ολοκληρωτικά αβάσιμη και αδικαιολόγητη».

Ο πρώην πρόεδρος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ουδέποτε διέπραξε την παραμικρή πράξη διαφθοράς, αλλά οι εισαγγελείς εισηγήθηκαν να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων, εκ των οποίων δύο με αναστολή.

Αντίστοιχα, ο Τιερί Ερζόγκ, δικηγόρος του Νικολά Σαρκοζί όσο εκείνος βρισκόταν στο Ελιζέ, καταδικάστηκε επίσης σε τρία χρόνια φυλακή, εκ των οποίων ένα με κάθειρξη. «Είμαστε αποφασισμένοι περισσότερο από ποτέ να επιτύχουμε την αθώωση του κ. Ερζόγκ, που είναι κατά τεκμήριο αθώος», δήλωσαν οι δικηγόροι του στο γαλλικό πρακτορείο.

Η υπόθεση που «καίει» τον Νικολά Σαρκοζί

Παρόμοια ήταν και η αντίδραση του τρίτου καταδικασθέντος, πρώην ανώτατου δικαστικού Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, ο οποίος θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Σαρκοζί και Ερζόγκ προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τον δικαστή Αζιμπέρτ για πληροφορίες αναφορικά με την έρευνα ως προς τους ισχυρισμούς ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας είχε λάβει παράνομη χρηματοδότηση από την κληρονόμο της L’ Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, κατά την προεκλογική εκστρατεία του το 2007.

Οι κατηγορίες βασίστηκαν σε μαγνητοσκοπημένες συνομιλίες μεταξύ του Ερζόγκ και του Σαρκοζί, κατηγορώντας τον τελευταίο ότι «χρησιμοποίησε μυστικές τηλεφωνικές γραμμές» για να καλύψει τα ίχνη του.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ