Το περιστατικό συνέβη κοντά στο θέρετρο «Μάρσα Αλάμ», το οποίο επιλέγεται από τους τουρίστες για την παρατήρηση καρχαριών. Η γυναίκα δέχτηκε επίθεση από έναν ωκεάνιο λευκό καρχαρία, συγγενικό είδος του μεγάλου λευκού.

Παρά το ισχυρό δάγκωμα, η κατάστασή της αναφέρθηκε ως σταθερή από τις τοπικές αρχές. Η τουρίστρια, αφού διασώθηκε από πέντε άλλους δύτες, μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο όπου της έγιναν ράμματα στον αριστερό ώμο.

Ο κυβερνήτης της περιοχής διέταξε τη λήξη όλων των καταδυτικών δραστηριοτήτων και εκδρομών στην κοραλλιογενή ζώνη για τρεις ημέρες. Δημιουργήθηκε επίσης μια επιστημονική επιτροπή για να διερευνήσει πιθανή αλλαγή στη συμπεριφορά των καρχαριών στην περιοχή.

Οι ωκεάνιοι λευκοί καρχαρίες ανήκουν στην οικογένεια των γκρίζων καρχαριών. Με μήκος μέχρι σχεδόν τέσσερα μέτρα, είναι μεταξύ των μεγάλων καρχαριών και κατοικούν στα τροπικά, υποτροπικά και μέτριας θερμοκρασίας νερά του κόσμου. Κατά καιρούς, έχουν καταγραφεί κάποιες επιθέσεις σε ανθρώπους, ωστόσο το είδος έχει υποστεί μείωση κατά 98% από την αλιεία βαθέων υδάτων και πλέον θεωρείται ότι απειλείται με εξαφάνιση.

Το 2018, ένας Τσέχος τουρίστας πέθανε στο «Μάρσα Αλάμ» μετά από επίθεση καρχαρία, ενώ έκανε καταδυτικές διακοπές με την οικογένειά του.

Τον Μάρτιο του 2015, ένας Γερμανός τουρίστας έχασε τη ζωή του κοντά στην ακτή, στην περιοχή της πόλης Αλ-Κουσαΐρ.

Το 2010, ένας 70χρονος Γερμανός παραθεριστής σκοτώθηκε από επίθεση καρχαρία στο Σαρμ Ελ-Σέιχ. Ο άτυχος κολυμβητής είχε προλάβει να φτάσει μόλις 20 μέτρα μακριά από την παραλία.