Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Γερμανία: Συνιστά αναμνηστική δόση και για τους εφήβους 12-17 ετών

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρά το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει εγκρίνει ακόμα τις αναμνηστικές δόσεις για εφήβους, η γερμανική επιτροπή εμβολιασμών Πέμπτη πρότεινε αναμνηστική δόση και στους εφήβους 12-17 ετών.

Μετά τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ουγγαρία η Γερμανία γίνεται έτσι μια ακόμα από τις ελάχιστες χώρες που χορηγούν αναμνηστική δόση σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα.

Μέσα από ανακοίνωση της η επιτροπή STIKO γνωστοποίησε ότι για την τρίτη δόση πρέπει να χρησιμοποιείται το εμβόλιο mRNA της Pfizer. Θα χορηγείται το λιγότερο τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

«Η παρούσα κατάσταση, με κατακόρυφη αύξηση ων κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον και τις ανησυχίες για επιπτώσεις στο σύστημα Υγείας της Γερμανίας, καθιστά απαραίτητη την επέκταση της εμβολιαστικής εκστρατείας» ανακοίνωσε η επιτροπή σύμφωνα με το Reuters.

Η χώρα ωστόσο θα είναι νομικά υπεύθυνη σε περίπτωση που οι ανήλικες λήπτες του εμβολίου εμφανίσουν παρενέργειες από την αναμνηστική δόση απο την στιγμή που ο ΕΜΑ έχει δώσει ακόμα το “πράσινο φως” για την χορήγηση επιπλέον δόσης στους εφήβους .

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ