Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Γερμανία: Ελλάδα και Κύπρος μεταξύ των κορυφαίων προορισμών σε ζήτηση για το καλοκαίρι

Δημοσιεύθηκε

στις

«Έκρηξη κρατήσεων» για τις καλοκαιρινές διακοπές, με την Ελλάδα και την Κύπρο μεταξύ των προορισμών με τη μεγαλύτερη ζήτηση, αναμένει ο επικεφαλής της εταιρίας TFI Ραλφ Σίλερ και εκτιμά ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, αλλά πλήρης αποκατάσταση του κλάδου θα υπάρξει το 2022.

«Λόγω της προόδου στον εμβολιασμό τόσο στην Γερμανία όσο και στις χώρες προορισμού, είμαστε πεπεισμένοι ότι φέτος θα έχουμε θερινή περίοδο διακοπών», δηλώνει στην Muenchner Merkur ο κ. Σίλερ και τονίζει ότι «όταν θα επιτραπούν και πάλι τα ταξίδια, αναμένεται έκρηξη κρατήσεων». Θεωρεί ωστόσο ότι στους ταξιδιωτικούς προορισμούς θα ισχύουν λίγο-πολύ τα περσινά πρωτόκολλα, με αποστάσεις, μάσκες, απολύμανση και άλλα μέτρα ασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να δοθούν στους εμβολιασμένους προνόμια στις μετακινήσεις, ο βαυαρός ταξιδιωτικός πράκτορας επισημαίνει ότι αυτό θα το αποφασίσουν κυρίως οι ξενοδόχοι και οι χώρες τους. Δεν αναμένει ωστόσο ότι οι μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων θα προχωρήσουν τελικά σε τέτοιες διακρίσεις.

Τη μεγαλύτερη ζήτηση για τους Γερμανούς έχουν ήδη, συνεχίζει ο κ. Σίλερ, οι παραδοσιακοί προορισμοί όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κύπρος και η Μάλτα και βέβαια η ίδια η Γερμανία. Για την Τουρκία, διευκρινίζει, θα πρέπει να περιμένουμε πώς θα εξελιχθούν εκεί οι αριθμοί των κρουσμάτων, ενώ εκτιμάται ότι η Αίγυπτος θα ανοίξει προς το τέλος του καλοκαιριού. Αυξανόμενο ενδιαφέρον διαπιστώνεται ακόμη για την Καραϊβική, αλλά, όπως εξηγεί, για τους μακρινούς προορισμούς θα χρειαστεί ακόμη χρόνος.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της TUI περί επιδόσεων οι οποίες το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου θα φθάσουν στο 75% της αντίστοιχης περιόδου του 2019, ο επικεφαλής της TFI κάνει λόγο για «κάπως τολμηρή» εκτίμηση, αλλά παραδέχεται ότι «ο κόσμος κάθεται ήδη πάνω σε έτοιμες βαλίτσες» και ανυπομονεί να ταξιδέψει. Για τη δική του εταιρία, ο κ. Σίλερ αναμένει ανάκαμψη, αλλά πιθανότατα όχι ακόμη κερδοφορία, παρότι το προηγούμενο διάστημα περιορίστηκαν σημαντικά τα έξοδα. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή η TFI έχει φθάσει στο 20-30% των κρατήσεων της αντίστοιχης περιόδου του 2019, αλλά για τον Οκτώβριο οι κρατήσεις ανέρχονται στο 50%, ενώ για το 2022 βρίσκονται ήδη στο προ-κρίσης επίπεδο. «Το βλέπετε: ο κόσμος σχεδιάζει να εμβολιαστεί και να επιστρέψει σταδιακά στην κανονικότητα», σημειώνει. Ο ίδιος υπολογίζει ότι στα προ-κρίσης επίπεδα για τα ταξίδια θα φτάσουμε εντός του 2022, αλλά η κατάσταση στις επαγγελματικές μετακινήσεις θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να εξομαλυνθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ