Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Από σήμερα και για 10 μέρες οι πολίτες απαγορεύεται να γελούν – Οποιαδήποτε παραβίαση θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι πολίτες στη Βόρεια Κορέα απαγορεύεται από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες 10 να γελούν, στο πλαίσιο της 10ης επετείου από τον θάνατο του πρώην Ανώτατου Ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Απαγόρευση γέλιου επέβαλε ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν στους πολίτες της Βόρειας Κορέας από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες 10 στο πλαίσιο της 10ης επετείου από τον θάνατο του πατέρα του πρώην Ανώτατου Ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Η απαγόρευση του γέλιου είναι η μια μεταξύ μεταξύ πολλών περιορισμών, που έχουν επιβληθεί στους Βορειοκορεάτες για να σεβαστούν την περίσταση καθώς σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατό του πρώην Ανώτατου Ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Aπαγορεύεται επίσης να καταναλώσουν αλκοόλ, να ψωνίσουν ή να συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οι κηδείες και να γιορτάσει κάποιος τα γενέθλιά του.

Οποιαδήποτε παραβίαση θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες

Σύμφωνα με δήλωση που έκανε ένας κάτοικος της συνοριακής πόλης Sinuiju στο Radio Free Asia οποιαδήποτε παραβίαση της απαγόρευσης κατά τη διάρκεια του 10ήμερου πένθους θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες, όπως ανέφερε η πηγή.

«Στο παρελθόν, πολλοί άνθρωποι που εντοπίστηκαν να πίνουν ή ήταν σε κατάσταση μέθης την περίοδο του πένθους συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως ιδεολογικοί εγκληματίες», είπε ο πολίτης. «Τους συνέλαβαν και δεν τους ξαναείδε κανείς ποτέ» πρόσθεσε.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ