Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

«Αν δεν την πιάναμε, θα διέφευγε στην Ελλάδα»: Nέα στοιχεία για την φερόμενη βομβίστρια της Κωνσταντινούπολης, αιχμηρή δήλωση Σοϊλού για τις ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, η ύποπτη για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ονόματι Ahlam Albashir, ενήργησε κατόπιν εντολών από στελέχεη του PKK στην πόλη Κομπάνι της Συρίας.

Κατά την ανάκρισή της, η φερόμενη ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπεγιογλού της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ότι εκπαιδεύτηκε ως αξιωματικός πληροφοριών από την τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD/YPG και ότι εισήλθε παράνομα στην Τουρκία από το Αφρίν της Συρίας.

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, μετά την βομβιστική επίθεση – που οδήγησε σε 6 νεκρούς και περισσότερους από 80 τραυματίες – οι δυνάμεις ασφαλείας εξέτασαν 1200 εικόνες από κάμερες και συνέλαβαν 46 υπόπτους, πραγματοποιώντας επιχείρηση σε 21 διευθύνσεις.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Άγκυρα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την έφοδο της αστυνομίας σε σπίτι στο οποίο εντόπισαν την φερόμενη ως δράστιδα της φονικής βομβιστικής επίθεσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μαζί με τη γυναίκα – που φέρεται να είναι η δράστης – συνελήφθησαν ακόμη δύο άνδρες.

Από τα πλάνα στο βίντεο, φαίνεται πως οι αστυνομικοί βρήκαν εκτός από όπλα και κάποια υλικά που πιθανά χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού.

«Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια των Αμερικανών»

Σε δηλώσεις του από το Μπεγιογλού, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σημείωσε πριν λίγη ώρα για τους δράστες πως «αν δεν τους είχαμε συλλάβει, θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα σήμερα».

Ιδιαίτερα αιχμηρό ήταν όμως το σχόλιο του και για τις ΗΠΑ, καθώς υπογράμμισε πως «δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας, τα απορρίπτουμε».

Υπό κράτηση 46 άτομα: Η ανακοίνωση της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης τονίζεται ότι πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σε 21 διευθύνσεις που βρέθηκαν να έχουν επαφή με το πρόσωπο που σχεδίασε την επίθεση.

«Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση 46 άτομα», υπογραμμίζεται.

(Η συλληφθείσα) δήλωσε ότι εκπαιδεύτηκε από την τρομοκρατική οργάνωση PYD/YPG ως ειδικός αξιωματικός πληροφοριών και ότι εισήλθε παράνομα στη χώρα μας μέσω του Αφρίν για να εκτελέσει το σχέδιο, ενώ έλαβε εντολή δράσης από το αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG στο Κομπάνι της Συρίας στις 13 Νοεμβρίου γύρω στις 16.20.

Δήλωσε ότι πραγματοποίησε τη βομβιστική ενέργεια και διέφυγε. Οι έρευνες που ξεκίνησαν σχετικά με το περιστατικό συνεχίζονται με πολύπλευρο τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ