Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έκρηξη στη Βηρυτό: Στους 137 ο αριθμός των νεκρών, 5.000 οι τραυματίες, 300.000 οι άστεγοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι γιγαντιαίες εκρήξεις που προκάλεσαν καταστροφή στη Βηρυτό άφησαν πίσω τους 137 νεκρούς, δεκάδες αγνοούμενους, και πάνω από 5.000 τραυματίες, δήλωσε σήμερα στο AFP ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου.

“Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός είναι περισσότεροι από 137 νεκροί και τουλάχιστον 5.000 τραυματίες”, δήλωσε ο Ρίντα Μουσάουι, διευκρινίζοντας ότι νεότερος απολογισμός πιθανόν να ανακοινωθεί στη διάρκεια της ημέρας. Από τις εκρήξεις περίπου 300.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

Η λιβανική κυβέρνηση κήρυξε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για δύο εβδομάδες, την πόλη της Βηρυτού, την επομένη των πολύνεκρων εκρήξεων στο λιμάνι, που προκάλεσαν άνευ προηγούμενου υλικές ζημιές, ενώ παρέδωσε τον έλεγχο της ασφάλειας της πρωτεύουσας στον στρατό.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βηρυτός για δύο εβδομάδες

Η κυβέρνηση κήρυξε «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πόλη της Βηρυτού για δύο εβδομάδες», ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η υπουργός Ενημέρωσης Μανάλ Αμπντέλ Σαμάντ.

Επιπλέον, η λιβανική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται στην αποθήκευση των τόνων νιτρικού αμμωνίου, το οποίο προκάλεσε την πολύνεκρη έκρηξη μία ημέρα πριν.

Απευθυνόμενη στην ανώτατη στρατιωτική εξουσία που θα είναι επιφορτισμένη με τα θέματα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση «ζητά να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται στην αποθήκευση του αμμωνίου», από την άφιξη του φορτίου στη Βηρυτό το 2014 έως τη χθεσινή έκρηξη, επισήμανε η Σαμάντ, χωρίς να κατονομάσει τους υπεύθυνους ούτε τον αριθμό τους.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, μια έκτακτη επιχορήγηση ύψους 100 δισεκατομμυρίων λιρών Λιβάνου για τη διαχείριση της κρίσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ