Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δωρεάν εκμάθηση υπολογιστών από το Δήμο Περιστερίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος «σερφάρει» στο ίντερνετ με τα μέλη των ΚΑΠΗ Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου, στην προσπάθειά του να φέρει σε επαφή τα άτομα Τρίτης Ηλικίας με τις νέες τεχνολογίες, διεξάγει μαθήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών στα μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης βρέθηκε κοντά στους «μαθητές», στο 8ο ΚΑΠΗ του Αγίου Ιεροθέου και όλοι μαζί «σερφάρισαν» στο διαδίκτυο, επισκέφθηκαν τον «κόσμο» του ίντερνετ και της ηλεκτρονικής – ψηφιακής πληροφορίας. Αντάλλαξαν τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις (e-mail), έγιναν «φίλοι» στο facebook και πάτησαν «like» στη σελίδα του Δημάρχου και του Δήμου Περιστερίου.

Ο κ. Παχατουρίδης συνομιλώντας με τα μέλη των ΚΑΠΗ, τόνισε ότι στόχος του πρωτοποριακού προγράμματος του Δήμου Περιστερίου είναι η ενίσχυση της κοινωνικότητας των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, με τη βοήθεια μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας.   
Από την πλευρά τους, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σάκης Ζορπίδης και οι Εκπαιδευτές Πληροφορικής της ΜΚΟ «Νέοι Ορίζοντες Φιλίας» ενημέρωσαν τον Δήμαρχο ότι τα μέλη των ΚΑΠΗ μαθαίνουν τις βασικές αρχές των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αρχειοθέτηση, περιήγηση στο διαδίκτυο, επεξεργασία κειμένου και γνώσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).     

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ