Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Εκατοντάδες παιδιά με τους γονείς τους συμμετείχαν στη δράση

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόγραμμα «οδικής ασφάλειας»

στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

του Δήμου Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», υλοποίησε προσφάτως στο καταπράσινο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής – Ποδηλατοδρόμιο του Άλσους μας ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκμάθησης των κανόνων οδικής συμπεριφοράς για τα παιδιά της πόλης.

Εκατοντάδες Περιστεριωτόπουλα μαζί με τους γονείς τους είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, που προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την ενημέρωση και εκπαίδευση, στοχεύοντας κατ’ εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης βρέθηκε κοντά στα παιδιά και συμμετείχε στα εκπαιδευτικά προγράμματα, δίνοντας το μήνυμα ότι: «Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, ώστε να πάψει επιτέλους η χώρα μας να έχει τη θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη, των οποίων, σύμφωνα με τις στατιστικές, τα περισσότερα θύματα είναι νέοι άνθρωποι».
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας, που παρουσιάστηκαν από ειδικούς επιστήμονες και τεχνικούς, ήταν τα εξής:
–  «ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» με την κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση των μαθητών μέσω βιωματικών διαδραστικών τεχνικών μάθησης.
–  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΤΗ ΕΥΓΕΝΙΟ με την κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση των μαθητών μέσα από το παιχνίδι. Μαθητές και γονείς μαζί σε ευχάριστες διδακτικές δραστηριότητες για σωστή οδική κυκλοφορία και καλή οδική συμπεριφορά.
– «ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩ»: Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των παιδιών για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου.
– «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ MOBILE NEST»: Η βιωματική εκπαίδευση των μαθητών μελλοντικών νέων οδηγών μέσω της χρήσης προσομοιωτών και κατάλληλου εξοπλισμού. Βίωσαν τη σημαντικότητα της ζώνης κατά τη διάρκεια ανατροπής (προσομοιωτής ανατροπής) και πρόσκρουσης (προσομοιωτής πρόσκρουσης), καθώς και πολλές διαφορετικές συνθήκες προσομοίωσης της οδήγησης με τη βοήθεια του ειδικών προσομοιωτών (απόσπαση προσοχής, επίδραση του βάρους κατά τη σύγκρουση κ.α).
Στο τέλος, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και το Μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς» – Συγκοινωνιολόγος  Άγγελος Ρουχωτάς, υπέγραψαν και απένειμαν αναμνηστικά διπλώματα «οδικής ασφάλειας» στα παιδιά.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ