Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Στο Ηράκλειο Αττικής βρέθηκε ο γνωστός συγγραφέας-φιλόσοφος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοιχτή συζήτηση με τον Στέλιο Ράμφο

Μεγάλη απήχηση είχε η ανοιχτή συζήτηση του Στέλιου Ράμφου (δεύτερος από αριστερά στη φωτογραφία) με το κοινό, που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου».  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την οργάνωση “Μύρτιλο” συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου και πολλούς εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Την συζήτηση παρουσίασε και συντόνισε ο Aντιδήμαρχος Υποδομών και Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κ. Γιώργος Βλαντής.  Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος είπε ότι είναι τιμή για το δήμο να φιλοξενεί μια τέτοια προσωπικότητα των γραμμάτων και του στοχασμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι τιμή για το δήμο μας να είναι εδώ απόψε ο Στέλιος Ράμφος, ο συγγραφέας, ο φιλόσοφος που ξυπνά το πνεύμα μας, διατυπώνει τα δύσκολα ερωτήματα και μας δίνει τροφή για σκέψη και δράση. Δεν είμαι εγώ που θα μιλήσω για το έργο του Στέλιου Ράμφου.  Η αξία του έχει αποδειχθεί μέσα στο χρόνο. Θα πω μόνο ότι όσο η χώρα μας έχει τέτοιες προσωπικότητες, που με το έργο τους προχωρούν τη σκέψη μας, αποκωδικοποιούν τα γεγονότα και τις προεκτάσεις τους και δίνουν προτάσεις για λύσεις δεν πρόκειται να μας λυγίσει καμία κρίση.» 
Επόμενη στο βήμα ήταν η πρόεδρος του “Μύρτιλλο”, κα Γεωργία Βαμβουνάκη – Raffan που έδωσε το στίγμα για τους σκοπούς και τη δράση της οργάνωσης και έδωσε το λόγο στον Στέλιο Ράμφο. Οι ακροατές έθεσαν μια σειρά ερωτήσεων στον συγγραφέα σχετικά με την εκπαίδευση, την οικονομία, τη θρησκεία και την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται. 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Δημήτρης Μπούκης, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Μαίρη Ζούνη, ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Πασχάλης Γονατάς, ο Πρόεδρος του επιμορφωτικού και πολιτιστικού συλλόγου, κ. Νίκος Βρυώνης και ο Πρόεδρος του συνδέσμου Κρητών, κ. Χαρίλαος Περπιράκης. Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκε και το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ